Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra ligde ilk 4 sıra için mücadelesini sürdüren Trabzonspor, Kardemir Karabükspor maçında adeta direkten döndü. Maçın son 6 dakikasına 2-1 yenik durumda giren bordo - mavililer, maçı 3-2 kazanarak hem taraftarın büyük tepkisini dindirdi, hem de ilk 4 sıra için mücadelesini sürdürdü.  

İlk yarıda çok kötü performans sergileyen bordo-mavililerin ikinci yarı başlarken soyunma odasında kenetlendikleri ifade edildi. 

Trabzonspor'a devre arasında Eskişehirspor'dan gelen ve kısa sürede gösterdiği performansla ilk 11'in değişmez oyuncularından biri olan Aytaç Kara da, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçları nedeniyle hafta arası yaşadıkları yoğunluktan çıktıklarını belirterek, "Tüm arkadaşlarımız yorgundu. Karabükspor maçına iyi başlayamadık, ilk yarıda sahada pas yapamadık. Mehmet'in güzel golünden sonra çok çabuk iki gol yedik. 

Soyunma odasında; 'bu maç böyle bitmeyecek, 45 dakika daha var ve bu süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz' diye birbirimize kenetlenip söz verdik. 

Oynayan oynamayan arkadaşlarımızın müthiş mücadelesiyle ikinci yarıda maçı çevirdik. Yoğun trafikten çıktık ve bundan sonra lig maçlarına daha iyi konsantre olacağız. İyi çalışacağız. Lig maratonu çok uzun. Ligde artık büyük iddiamız var ve bunu son haftaya kadar devam ettireceğiz" dedi.