Antalyaspor - Trabzonspor maçı! Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren iki ekibin maçında Trabzonspor sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor'a rakibi karşısında galibiyeti getiren golleri 51. dakikada ve 65. dakikada Rodallega, 55. dakikada Uğur Demirok kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de puanını 47'ye çıkarırken, Antalyaspor 43 puanda kaldı.

Trabzonspor, gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Antalyaspor ise gelecek hafta deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya gelecek.

ERSUN YANAL'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK GELDİ

Trabzonspor, Beşiktaş maçına göre kadrosunda iki değişiklikle sahaya çıktı. Bordo-mavili ekibin Beşiktaş'a 4-3 yenildiği 27. hafta mücadelesinde ilk 11'de yer alan kaleci Onur Recep Kıvrak sarı kart cezalısı olduğu için Antalyaspor karşısında yerini Esteban'a bıraktı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Castillo'nun yerine ise kadroya N'Doye'u dahil etti.

Mücadele düşük tempoyşa başladı. İlk 15 dakika içerisinde her iki ekip de birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken oyun faullerle çok sık durdu. Bu durum da temponun düşmesine neden oldu.

İLK 45 DAKİKADA TEMPO ÇOK DÜŞÜK

Mücadelenin 31. dakikasında Trabzonspor etkili bir hücum gerçekleştirdi. Rodallega ceza sahasına gönderilen topu kontrol etti. Hafif çapraz noktadan Rodallega yerden ve sert bir şut çıkardı. Ancak Antalyaspor kalecisi Ferhat uzanarak topu çelmeyi başardı. Pozisyonun devamında da Samuel Eto'o'ya faul yapıldı ve top Antalyaspor'a geçti.

İlk yarının sonlarına doğru Trabzonspor, Antalyaspor karşısında daha fazla topa sahip olmaya ve rakip alanda pozisyon aramaya başladı.

Mücadelenin 42. dakikasında ceza sahasına açılan ortaya Rodallega yükseldi. Rodallega top vurmak isterken Salih Dursun ile çarpıştı. Salih Dursun yüzüne aldığı sert darbenin arından bir anda kendini yerde buldu. Salih, tedavisinin kenarda yapılmasının ardından oyuna devam etti.

İlk yarıda her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLERLE BAŞLADI

İkinci yarıya Trabzonspor daha iyi başladı. Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Yazıcı, ara pasında Rodallega'yı buluşturdu. Rodallega ceza sahasına girer girmez yaptığı etkili vuruşta topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor, Antalyaspor karşısında 51. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Bordo-mavili ekip 55. dakikada hücum yönünün sağ kanadından bir korner kazandı. Ceza sahasına havalandırılan topa arka direkte son anda N'Doye yetişti. N'Doye'nin kale önüne çevirdiği topa Uğur Demirok dokundu ve top ağlara gitti. Trabzonspor, 55. dakikada bu golle skoru 2-0'a çıkardı.

Golden hemen sonra 57. dakikada gelişen Antalyaspor hücumunda tartışmalara yol açan bir pozisyon yaşandı. Samuel Eto'o'ya uzun gönderilen topu kalesini terk eden Esteban uzaklaştırmak istedi. Esteban'ın müdahalesinden sonra top yine Antalyasporlu oyuncuya gelirken Esteban bir kez daha bu kez ayağıyla müdahale etmek istedi. Devamında top Trabzonsporlu oyunculara geçti ancak Samuel Eto'o bu pozisyonda Esteban'ın elle aldığı gerekçesiyle hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya uzun süre itiraz etti. Oyunun durmasından sonra da Antalyaspor'lu oyuncuların itirazları devam etti.

ÖNCE GERGİNLİK, SONRA DA 3. GOL GELDİ

Karşılaşmanın 60. dakikasında da Eto'o ile Esteban arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hakem bu tartışma sonrasında kaleci Esteban'a sarı kart gösterdi.

Trabzonspor, gollerin ardından daha etkili oynamaya başladı. Olcay Şana hücum yönünün sol kanadında topla buluştu. Orta alanın sol tarafından Olcay ceza sahasına doğru topu havalandırdı. Rodallega topa hareketlendikten sonra ceza sahasında çok şık bir vuruş yaptı. Top kaleci Ferhat'tan da sektikten sonra direğe çarptı ve ağlara gitti. Bordo-mavili ekip bu golle Antalyaspor karşısında farkı 3'e çıkardı.

Mücadelenin kalan süresinde her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Trabzonspor, Antalyaspor'u 3-0 mağlup etmeyi başardı ve son 6 maçının 5'inden galibiyetle ayrılmış oldu.