Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı Spor kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesi önerisi ile ilgili tartışmalar sürerken bir tepki de Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak’tan geldi.

Son 3 seçimde AKP'nin Trabzon'da oylarını artırarak seçimleri kazandığını belirten Özbak, "Trabzon’u yöneten mercilerde yani yerel yönetimlerde Ak Partililer çoğunlukta olmuştur. Bu komplekse verilecek ismin kararlaştırılması da yerel yönetimlerin uhdesindedir. Yani baktığınızda Ak Parti çoğunlukta olduğu için bu öneri kabul edilebilir.

Ben yatırımların gerçekleşmesinde emeği olanların isimlerinin bu yatırımlara verilmesine de karşı değilim. Asılnda bana kalsa Trabzon’da yatırımlara verilen birçok ismi söker atarım. Hizmet verenlerin isimleri yazılması gerekirken hep başka başka isimler, sanki yatırımları onlar yapmış gibi yatırımlara verilmiştir. Tanjant Yolu buna güzel bir örnektir.

Karadeniz Sahil Yolu’nu kim başlatmış MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kim bitirmiş Trabzon Ak Parti Milletvekili Faruk Nafiz Özak. Verilsin bu iki isim karşı çıkmam. Hadi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı o zaman. Onun ismi verilsin baştan sona yine karşı çıkmam. Fakat iş Trabzonspor’a gelince değişir.
Ne yazık ki Trabzon’daki Ak Partililer Trabzonspor’un hakkı yenilmesine rağmen Trabzonspor kimliklerini değil Ak Parti kimliklerini önde tutup desteklerini artırmışlardır.

Fakat benim Trabzonsporluluğum ile onların ki bir değil. İşte fark burada ortaya çıkıyor. Ben şehrimin takımı Trabzonspor’umun kimliğinin üzerine hiçbir siyasi kimliği koymam, takımımı ezdirmem.

Benim şahsi düşüncemi sorarsanız, kesinlikle bu öneriyi kabul edemem. Akyazı’ya Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine sonuna kadar karşı çıkarım.

Trabzonspor’un 2010-2011 kupasının kimde olduğunu Hasan Al yazmıştır. Ben de altına imzamı atarım. Trabzonspor’un 2010-2011 kupasını bilerek vermeyen bir kişi Köşk’e çıktığında bu değişmedi ya.  İşte bu yüzden kesinlikle Akyazı’ya Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verilmemelidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim