Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan seyirci olayları, dünya basınında geniş yer buldu.

Dünya basınında özellikle İtalyan Gazetesi La Gazzetta della Sport, olaylara yönelik objektif bir yorum yaptı. Gazete haberinde Fenerbahçe’nin “Cehennem”e benzetilen Trabzon’da hayati bir maça çıktığına vurgu yapan gazete “Karılaşmanın bir maç olmadığı hemen anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Gazete olayların sebebi olarak “2011 yılında yaşanan şike skandalı” olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen geri alınmayan şampiyonluk olayların başlangıcında önemli rol oynadı ifadelerini kullandı. 

Almanya’da yayın yapan Sport1 internet sitesi de dün akşam ki olayların 2010-2011 şampiyonluğundan kaynaklandığına işaret etti.  "İki kulüp taraftarlarının birbirine düşman olduğu" savunulan haberde, "2011 yılında Fenerbahçe'nin maniple ettiği maçtan dolayı Trabzonspor’un şampiyonluktan olduğu"  ifade edildi. 

Trabzonspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili çıkan haberler şöyle:

L’Equipe: "Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynan maçta saha savaş alanına döndü. 23. dakikada Emenike’nin golünün ardından duran oyun, devrenin uzatmalarında tatil edildi"

Tutto Sport: "Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçta her şey oldu! Metal maddeler atılması nedeniyle maç tatil edildi. Türk polisi oyuncuları kalkanlarıyla korudu"

Marca: "Fenerbahçe - Trabzonspor maçı, hakem Bülent Yıldırım tarafından atılan maddeler nedeniyle tatil edildi"

De Telegraaf: "Kuyt’ın 11’de başladığı maçta kaleci Volkan kurban seçildi. Kafasına ateşli maddeler, bozuk paralar, maddeler, kapı kolu atıldı"

Nieuwsblad: "Türk futbolunda kıyamet! Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki maçta ceza sahasına ateşli maddeler atıldı. Hakem soyunma odasına gitti"

NBC: "Taraftarın şiddeti, Trabzonspor’un Fenerbahçe ile olan maçını tatil ettirdi. İki uyarının ardından hakem üçüncüsünde maçı bitirdi"

O Jogo: "Trabzonspor taraftarı 30 dakika boyunca sahaya maddeler attı, Fenerbahçe bayrağını yırttı. Maç tatil edildi"

Le Monde: "Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya kapı kolu da dahil olmak üzere tehlikeli maddeler atıldı ve özellikle Volkan Demirel isabet alındı"

Mundo Deportivo: "Sahaya yağmur gibi madde yağdı. Hakem Bülent Yıldırım maçı tatil etti”

AS: "Hakem 10 dakika ara verdi ama madde yağmaya devam etti. Maddeler arasında, taşlar ve yanıcı maddeler vardı"

Mais Futebol: "2010-11’de iki kulüp arasında yükselen tansiyon, son maçta taş ve yanıcı maddelerle yükseldi. Maç tatil edildi"

Hoy: "Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sahaya yağan maddelerden ötürü tatil edildi."

Volkskrant: "Uzatma dakikalarında penaltı noktasına yağan ateşli maddelerden ötürü maçı durduruldu, 10 dakika sonra ise tatil edildi"

Calcio News 24: "Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maç kızgın taraftarın sahaya maddeler atması nedeniyle tatil edildi"
Editör: TE Bilişim