Trabzonspor’un deneyimli savunmacı Durica, Slovak basınına açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili ekibin şu ana dek beklentileri karşılayamadığını itiraf eden tecrübeli oyuncu, “Şu an bulunduğumuz yer tatmin edici değil. Ancak daha sezonun ortasına bile gelmedik. Çok iyi maçlar çıkarmadığımızın da farkındayız. Futbolda ümitsizliğe kapılmamak gerekir. İlerde daha iyi olacağımıza yönelik umudumuzu kaybetmedim. Takım bu sezon bir çok transfer yaptı. Bunları göz önünde bulundurmak gerek. Trabzonspor ilerleyen haftalarda üst sıralara tırmanacaktır” dedi.

Daha önce Saturn Moskova ve Lokomotiv Moskova gibi Rus ekiplerinde forma giyen 35 yaşındaki futbolcu, “Türkler Ruslar’a göre daha sıcak kanlı insanlar. Futbol konusunda ise çok fanatikler. Futbolu çok seviyorlar ve statlarda iyi bir atmosfer yaratıyorlar. Türkiye ligi ise gayet iyi seviyede. Buraya geldiğim ve kariyerim sonlanmadan önce bu tecrübeyi yaşadığım için mutluyum” diye konuştu.

Durica şöyle devam etti: “Trabzonspor bu ülkede Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte en önemli dört takımdan bir tanesi. Gelecek yıl 50. yıldönümümüzü kutlayacağız. Sezona şampiyonluk hedefiyle çıkıp bunu taçlandırmak istiyoruz.

Onur DİNÇER - MİLLİYET