İşte kulüpten yapılan açıklama: 

6222 no’lu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun uyarınca, 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren tüm Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin müsabakalarını oynadıkları stadyumlarda elektronik kart ve elektronik bilet uygulamasına geçiliyor. Bu tarihten itibaren, maçlarda kanunlara aykırı davrananların stadyumlara girmesi engellenip, kadın, çocuk ve ailelerin de çekinmeden güvenli bir ortamda maçları izleyebilmeleri mümkün olacak. 

Ligin 31. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Gaziantepspor ile oynayacağımız maçla birlikte uygulamaya başlayacaktır. Maçı izlemeye gelecek kadın ve çocuk taraftarlarımızın www.passolig.com.tr’den kart başvurusu yapmalı ve kartına ücretsiz koltuk yüklemesini gerçekleştirmelidir. Passolig kartı alıp, koltuk yüklemesi yapmayan taraftarlarımız maçı izleyemeyecektir.

PASSOLİG’le beraber kağıt bilet devri kapanıyor. Elektronik biletlerin PASSOLİG Kartlara yüklenmesiyle birlikte maçlara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmek mümkün olacak.

 
PASSOLİG Kart, stadyumlara girişi sağlayan kişiye özel bir kimlik kartı olmanın yanı sıra siz taraftarlarımıza tek bir kartta pekçok kartın sağladığı faydayı da sunuyor:
 
Maç bileti… Banka kartı... Kredi Kartı… Kulüp taraftar kartı… Anlaşmalı şehirlerde Ulaşım kartı... Ve Mağaza indirim kartı... Hepsi tek bir kartla, PASSOLİG Kart’la birlikte taraftarımızın ayağına geliyor.
 
Trabzonspor’un değerli taraftarları, bundan böyle günlük hayatlarının her noktasında PASSOLİG Kart ile yaptıkları alışverişler neticesinde kendilerine özel indirimlerden ve kampanyalardan yararlanabilecek, çeşitli hediyeler kazanabilecek, tüm bunları yaparken Trabzonspor’a da çok önemli bir katkı sağlamış olacaklar.
 
Uygulama kapsamında Trabzonspor’a gönül veren değerli tarafarlarımızın da günlük bilet ve kombine satın alırken PASSOLİG Kart sahibi olmaları gerekiyor. Bu sezon (2013-2014) satın alınan PASSOLİG Kartları 2014 -2015 sezonu sonuna kadar geçerli olacaktır.
 
Taraftarlarımız kartlarına nasıl sahip olacak
 
PASSOLİG Kart’ınızı ister internetten, ister cep telefonundan www.passolig.com.tr’ye girip kolayca alabileceksiniz. Kartınızı alabilmeniz için, başvuru formunu doldurup, fotoğrafınızı yükleyip, 25 TL vizeleme bedelini ödemeniz yeterli. Sonrasında kartınız ister adresinize kurye ile, isterseniz de stat gişemizden ya da anlaşmalı PTT şubelerinden teslim edilecektir.
 
Maç günlerinde stadyum gişelerinden PASSOLİG kart başvurusu alınmayacaktır. Bu sebeple, taraftarlarımızın PASSOLİG Kart’ını önceden almaları büyük önem taşımaktadır.
 
Maç biletimizi nasıl alacağız
 
PASSOLİG Kart sahibi olan taraftarlarımız ister passo.com.tr bilet sitesi üzerinden, ister gişeden, isterlerse de Türkiye genelindeki binlerce noktadan kartlarına maç biletini yükleyebileceklerdir.
 
Kombine bilet sahipleri de PASSOLİG kart sahibi olmalarıyla birlikte, maçlarını kartlarına yükleyebilecektir.
 
Satın aldığınız maçın bilgisi, tüm detaylarıyla e-posta adresinizle paylaşılacak, cep telefonunuza mesaj olarak iletilecektir.
Ayrıca stadyumlarda maç günleri konumlandırılacak el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısı alınabilecektir.
 
Önemli Not:
2013-14 sezonu için kombine kart sahibi taraftarlarımız, sezon sonuna kadar kartlarını stadyum girişlerinde kullanmaya devam edebileceklerdir. Önümüzdeki futbol sezonundan (2014-15 sezonundan) itibaren kombine bilet satışları ve girişleri de sadece PASSOLİG Kart ile gerçekleşecektir.