Avrupa Birliği Polis Teşkilatı’nın (Europol) ortaya çıkardığı ve Türkiye’de 79 maçta da ağır şike ihtimalinin olduğunu açıklaması, Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA), Katar’da yaptığı toplantının ana gündem maddesini oluşturduğu belirtildi. Toplantıda şike konusunda futbolun içinde olan herkesin mücadele etmek zorunda olduğu belirtilerek, futbolda özellikle ırkçılık ve şike olaylarına karışan takımların organizasyondan atılması gerektiği kararına varıldı.

FENERBAHÇE, BİRLİKTEN ŞİMDİLİK ATILMAYACAK

Şike eylemlerine karışan kulüplerin Avrupa Kulüpler Birliği’nden atılması kararına varılması sonrasında bir soru üzerine ECA Genel Sekreteri Michele Centenaro, Fenerbahçe ile ilgili açıklamada bulundu. Centenaro, Fenerbahçe’nin şimdilik birlikten atılmayacağını söyledi.

ŞİKE KONUSUNDA TFF’YE AĞIR ELEŞTİRİLER

Toplantıda özellikle Türkiye'deki 3 Temmuz süreci ve Fenerbahçe örnek verilirken, ECA Genel Sekreteri Michele Centenaro, Aziz Yıldırım'ın 6 yıl 3 ay hapis cezası alması ve 16 Türk kulübünün adının şikeye karışmasına rağmen TFF'nin herhangi bir şekilde bir yaptırım uygulamaması eleştirdi. TFF'nin bahsi geçen bu 16 kulübe ceza vermediği hatırlatan Centenaro, ayrıca bu tip olayların düzeltilmesi ve engellenmesinin ECA'nın yegane ve en önemli görevi olduğunu da sözlerine ekledi.

CENTENARO’NUN AÇIKLAMALARI TÜRK MEDYASINDA ÇARPITILDI

ECA Genel Sekreteri Michele Centenaro’nun açıklamaları özellikle internet medyasında çarpıtılarak verildi. Fenerbahçe’nin birlikten çıkarılmaması ve TFF’nin şike eylemlerinde kişilere ceza verip kulüplere vermemesinin eleştirildiği açıklamalar 'Fenerbahçe aklandı' şeklinde servis edilmesi dikkat çekti. Yayınlanan haberlerde özellikle ‘Avrupa Kulüpler Birliği Europol’ adı kullanılırken, Avrupa Kulüpler Birliği ile Europol’un birbirinden alakasız iki kurum olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilişim