Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türköz, "Bana kaç gündür istifa edip etmeyeceğim soruluyor. Eğer bu tartışmalar sona erecekse yarını beklemeden istifa ederim" dedi.

Türköz, yaptığı açıklamada, genel kuruldan önce bazı görüşmelere aracılık ettiğini ifade ederek, "Mevcut yönetim kurulunun oluşmasında diğer arkadaşlarım gibi benim de etkim oldu. Seçime girerken kapsayıcı, birleştirici bir yönetim olsun istedim. Kimseyi ötekileştirmeyen, ayırmayan, herkese gönlünü açan bir çalışma ekibiyle başarılı olacağımızı düşündüm. Sayın Hayrettin Hacısalihoğlu ile başkanımız aynı masaya bu duygularla oturdu ve Hayrettin Bey açıkça desteğini sundu" diye konuştu.

Sonrasında bazı düşünce ayrılıkları olduğunu, kopmaların yaşandığını ifade eden Türköz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi geriye dönüp, sen-ben kavgasına girmeye ne gerek var. Biz buraya kavga edelim diye seçilmedik. Birleştirmeye geldik, ayrıştırmaya değil. Bu kayıkçı kavgasıdır. Başkanımız ve yönetim kurulunun emeklerini gördünüz. Bir yılda sportif ve idari anlamda çok yol aldık. Kavga yerine diyalog ve kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Burada kimin haklı olduğunun bir önemi yok. Bana kaç gündür istifa edip etmeyeceğim soruluyor. Eğer bu tartışmalar sona erecekse yarını beklemeden istifa ederim. Camiamız maalesef kaostan beslenen bir camia. Hedefimiz Trabzonspor’u büyütmek olmalıyken, kavgayı büyütüyoruz. ‘Senin adamın, benim adamım, senin düşüncen, benim düşüncem' diye bölünüyoruz. Sayın Faruk Özak, Hayrettin Bey, başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu bu camianın değerleridir. Biz değerlerimizi küstürmemeliyiz, çoğaltmalıyız."

Birleştirici, bütünleştirici bir yönetim vadettiklerini ancak bunu başaramadıklarını vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

"Yönetim kurulu olarak bir, büyük Trabzonspor vadettik. Çeşitli nedenlerle gerçekleştiremedik. Yönetici olup olmamam önemli değil, bu birlikteliği sağlayamadığımız için ayrıca üzüntülüyüm. Gelecek dönemde bu birliktelik sağlanmazsa Trabzonspor böyle krizlerle kendini bitirir. Yönetim kurulunun oluşma sürecinde herkes kendi çevresini kullandı. Başkan da ben de diğer arkadaşlarım da. Geriye dönük hesaplaşmaya gerek yok. İleriye bakıyoruz. Sen-ben kavgasında üstün olmak için gösterdiğimiz çabayı birleşme duygusunda göstermeliyiz. Bu kavganın kaybedeni Trabzonspor olur, ben olmam. İyi niyetli düşünmeyenler var. Bu süreçte ne yönetimin ne de camiamızın değerlerini küstürmeyelim."
Editör: TE Bilişim