Trabzonspor’un son zamanlarda en formda ismi kuşkusuz teknik direktör Ersun Yanal. Geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu karşısında alınan 5 gollük zaferde taktiksel değişiklerle maça damgasını vuran deneyimli çalıştırıcı, Gaziantepspor’un da zayıf noktalarını ezberliyor. Mersin mücadelesinde sırf orta sahadaki direnci artırmak ve rakibi yarı sahaya hapsetmek için Özer Hurmacı’yı bile yedek kulübesinde tutan Yanal’ın, aynı taktiği bugün de uygulaması bekleniyor. İşlerin kötü gitmemesi adına her şeyden fedakârlık yapabileceğini kanıtlayan, gerekirse ilk 11’de radikal kararlar alıp revizyona giden tecrübeli hoca, kritik randevu öncesi öğrencilerini uyardı.

‘2 önemli maça çıkacağız’

Mersin galibiyetine değinen Yanal, “Önümüzdeki ay 2 önemli maça çıkacağız. Beşiktaş ve Galatasaray karşısında ekstra özveri sergilememiz gerekecek. Bu maçlarda rahat ve stressiz oynamak sizin ellerinizde. Ligin en iyi takımlarından birisi olan Mersin’i 5 gol atarak yendik. Bunun psikolojik önemi en az 3 puan kadar çok büyük oldu. Hepiniz, neler yapabileceğinizi gördünüz. Deplasmanda bu sezon kötü bir tablo oluşturmuş olabiliriz. O yüzden Gaziantepspor maçında kazanmaya çok ihtiyacımız var. Ligin ilk yarısında çok puan kaybettik. Bunları artık telafi etmek için iyi bir hava yakaladık” diye konuştu.

Varsa yoksa Avrupa

Avrupa kupalarının hem şehir hem de camia adına büyük önem taşıdığını vurgulayan deneyimli teknik adam, “Görüyorsunuz ki üst sıralarda da puan kaybediyorlar. Yukarılara ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım. Bu sezon Avrupa bizim için çok önemli olacak. Hem yönetim hem de taraftarların beklentilerini az da olsa karşılamamız adına... Yapılan onca yatırımı, emeği boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.