Giray Bulak "Emerson uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncu. Emerson solbek, sol iç ve stoper oynayabilen bir oyuncu.  Hayırlı olsun dedi" şeklinde sözlerine başlarken. Yabancı oyuncuların fazla olmasına rağmen yine yabancı transfer gerçekleştirilmesi üzerine sorulan soruya “ Haydalı olacağını düşündüğümüz bir transfer yaptık “ şeklinde cevap veren Bulak, futbolcunun sakatlığı konusunda “ şu an için hiçbir sıkıntı yok ama her futbolcuda olan riskler Emerson içinde geçerli “ şeklinde konuştu.

Giray Bulak, Serdar Kurtuluş transferi içinde "son güne yaklaştık.Gaziantep'in bizden talebi vardı.Ancak Serdar Kurtuluş ile anlaşamayoruz.Problem burda. Serdar olmazsada o mevkide çok sıkntımız yok"  şeklinde açıklama yaptı.

Emerson ise, Trabzonspor’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Trabzonspor’un bir parçası olmaktan, bu formayı giyecek olmaktan dolayı çok memnunum. Başkanın, hocaların, yöneticilerin benim için söyledikleri sözler ve gösterdikleri güven mutluluk verici. Trabzonspor dengeleri sarsmış, alt üst etmiş, İstanbul dışından 6 kez şampiyonluğa ulaşmış bir takım. İlk sezonumdan itibaren elimden gelenin en iyisini yaparak giydiğim formaya layık olmaya çalışacağım” dedi.
 
İmza töreninin ardından bu sezon giyeceği ve doğum tarihi nedeniyle seçtiği 86 numaralı Trabzonspor formasıyla görüntü veren Emerson’a Genel Menajer Giray Bulak da Trabzoncell kartı hediye etti. Emerson daha sonra kulüp logosu önünde gazetecilere poz verdi.


Trabzonspor, Benfica'dan transfer ettiği Emerson için 1.6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceğini borsaya bildirdi. Trabzonspor'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen yazıda, "Profesyonel futbolcu Emerson Da Conceiçao'nun  kulübümüze transferi konusunda SL Benfica ile anlaşma sağlanmıştır. Buna göre SL Benfica'ya sözleşme fesih bedeli olarak 1.600.000.-EUR ödenecektir" denildi.
Editör: TE Bilişim