Trabzon emniyeti tarafından olay sonrası başlatılan soruşturmada çok sayıda kişinin bilgisine başvuran güvenlik güçleri, 2 şüpheliyi de gözaltına almıştı. Gözaltına alınan E.A. ve N.S., emniyet ve savcılıktaki işlemlerin ardından çıkartıldıkları mahkemece, 'somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı' gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılığın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yapılan itiraz ise iki kere reddedildi. 

Şimdi ise saldırıyla ilgili araştırmalarına devam eden Trabzon polisinin, Trabzonspor taraftar dernekleri yöneticilerinin de bilgisine başvurduğu ortaya çıktı. Dün ve bugün ayrı ayrı Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilen taraftar grupları başkanlarının bilgisine başvurulduğu bildirildi. Soruşturmayı yürüten güvenlik güçlerinin, taraftar grubu başkanlarına, 'Saldırı olayını kimden öğrendiniz?, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçına gittiniz mi?' gibi sorular sorduğu kaydedildi. 

Davet üzerine gidip ifade verdiklerini söyleyen Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, Trabzonspor taraftar derneklerinin böyle çirkin olayların içinde hiçbir zaman olmayacağını söyledi. Kendilerinin olay günü Torku Konyaspor – Trabzonspor maçı için yolda olduklarını belirten Söğüt, olayla ilgili bilgilerinin olmadığını polise ilettiklerini kaydetti. 

Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Fındıkçı da yapılan silahlı saldırının Trabzonspor’a maledilemeyeceğine vurgu yaptı. Saldırganların bulunması için güvenlik güçlerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade eden Fındıkçı, "Bu saldırıyı yapanlar bizden biri değildir. Taraftar grupları olarak futboldan başka bir şey ile ilgilenmeyiz. Yapılan saldırıyı biz de kınıyoruz." dedi.
Editör: TE Bilişim