Trabzonspor Mali İşler Koordinatörü ve TS Club Sorumlusu Emre Aksoy, Beşiktaş-Trabzonspor maçında verdiği kararlardan dolayı büyük eleştiri alan maçın hakemi Mete Kalkavan’a tepki göstererek, "Hata ile art niyeti ayıran ince çizgi özür dilemektir" dedi.

Trabzonspor camiası olarak hakem hatalarından çok canlarının yandığını belirten Aksoy, “Geçen sezon zor bir süreçten geçtik. Hemen her maç sahada oynanan oyundan çok hakemler konuşuldu. Bu sezon öyle olmayacağını umduk ama görüyoruz ki değişmiyor. Herkes hata yapabilir. Hiç kimse hatalardan dolayı bir anda bir kişi veya kuruma eleştiri oklarını yöneltmez. İnsanların bu noktada tek bir beklentisi vardır. O da, samimiyet. Yapılan hatanın samimi mi yoksa art niyetli olup olmadığını görmek istiyor. Dolayısıyla birilerinin çıkıp özür dilemesini ya da yanlış kararlar verildiğinin açıklanmasını yetkililerin veya sorumluların ağzından duymak istiyor. Çünkü, hata ile art niyeti ayıran ince çizgi özür dilemektir. Biz bunu geçen sezondan beri bir tek yetkilinin ağzından duymadık. Doğruya doğru, yanlışa yanlış desinler. Çünkü sustukça kamuoyunun tepkisini alıyorlar, antipatisini kazanıp tartışılır hale geliyorlar” dedi.

"Namağlup olmak saygı kazandırmaz"

Beşiktaş’ın yaşanan gelişmelerden sonraki tutumuyla da ilgili açıklama yapan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hakeme eleştiri getiren bir gazeteyi tesislere koyma yasağı getirerek hakemin avukatlığını yapmıştır. Trabzonlu bir yöneticinin, teknik adamın ve takım kaptanının olduğu bir kulüpte bu ve bunun gibi adaletsizlikleri görmek bizi iki kat üzmektedir. Futbolseverlerin saygısını kazanmak için maç kazanmaya gerek yok. Namağlup gitmek saygı kazandırmaz, samimi olmak ve hak ederek galip gelmek saygı kazandırır” diye konuştu.