Trabzonspor ruhunu yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktıklarını belirten Aksoy, Trabzon’un özüne dönmesinin ve Trabzon’dan yönetilmesinin gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Trabzonspor’da özlenen bir şampiyonluk sevinci var. 2010-11 sezonunda kazanmış olduğumuz şampiyonluğumuzu statta doyasıya kutlayamadık. Bizler bu şampiyonluğu sokaklara taşıyamadık. Bu sevinci bizlere yaşatmadılar. Biz o şampiyonluğu statta yaşamış olsaydık ve Şampiyonlar Ligi’ne daha erken alınmış olsaydık, Trabzonspor’un o kadrosu dağılmamış olacaktı. Yeni takviyelerle seri şampiyonluklar yaşayan bir takım olacaktık.”

TRABZON’A KENT OLARAK O RUHU AŞILAYACAĞIZ

Trabzon’un kent olarak önce ki yıllara göre eski ruhunu yitirdiğine de değinen Aksoy, şehrin her bir yanında bordo-mavi renklerin olması gerektiğini söyleyerek: “Beşikdüzü, Vakfıkebir’den tutun da Of’a kadar bütün kaldırım taşları bordo-mavi idi. Şimdi nereye baksanız sarı-siyah renklere rastlıyoruz. Önceden Trabzon sınırlarına girdiğinizde o havayı ve ruhu içinizde hissederdiniz. Biz bu ruhu yeniden ayağa kaldırmak için şehrin kaldırım taşlarına dahi el atacağız. Yeniden o havayı hissettirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Taraftarlarla futbolcular arasında kopukluk var. Bu kopukluğu ortadan kaldıracağız; her ay TS Club’lerde futbolcularla taraftarın bütünleşeceği imza günleri düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Trabzonspor Başkan adaylarından Emre Aksoy beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Görüşmede TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Trabzonspor’un güçlü bir camia olduğunu ifade ederek mali sorunların aşılabileceğini önemli olan saha sonuçlarında başarının yakalanması olduğunu söyledi. Trabzonspor’u herkesin görmek istediği zirveye taşıyacak çözümler üzerinde durulması gerektiğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, kulübün ekonomik tablosunun çok güçlü olmadığı dönemlerde alınan başarılı saha sonuçları ile şampiyonluklar yaşandığını anımsattı. Gelir olmadan başarılar elde edilen dönemler olduğunu kaydederek başkanlığa adaylığından ötürü Emre Aksoy ve ekibini kutladı.

KULÜP İÇİN ÇABA GÖSTERENİN ELİ BOŞ KALMAZ

Başkan adaylarının çok olmasının Trabzonspor’u güçlendirdiğini, daha çok seçim çalışmaları yapılmasına vesile olduğunu ifade eden Emre Aksoy “  Taraftarımız kulübün maddi sıkıntısını biliyor. Ama bu sıkıntı çözülemez durumda değil. Ben olmazsam çözülemez mantığını doğru bulmuyorum. Trabzonspor hepimizin ortak paydasıdır. Kim kulüp için çaba harcarsa eli boş kalmaz. ”dedi.

Trabzonspor’un şehirden yönetilmesi gerektiğini sürekli dile getirdiğini belirten Başkan adayı Aksoy, ”Bu kentin içinde yaşayarak kulübü istediğimiz başarıya taşıyabiliriz.” şeklinde konuştu.

AKSOY’UN LİSTESİNDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ
Trabzonspor başkanlığına talip olan Emre Aksoy dün Kulüp Divan Kurulu’na sunduğu listede birkaç değişikliğe giderek, listesine Ali Haydar Baş ve Cem Çapkınoğlu’nu da aldı.

Aksoy’un yeni yönetimi şu şekilde oluştu:

EMRE AKSOY/Başkan                    

Yönetim Kurulu Asil 

 CEMİL GENÇ                                                  

SAMİ KARAMAN                                                        

KORAY TURAN                                                             

OSMAN ZAMAN                                                         

HAKAN USTA                                                

ADEM KILIÇ                                                                   

EMANULLAH TÜFEKÇİOĞLU                   

CEM ÇAPKINOĞLU                                       

TEMEL KOFOĞLU                                                        

HİKMET ONAY                                              

 RIFAT GENÇ                                                  

 SABRİ HACIAHMETOĞLU                        

 ALİ HAYDAR BAŞ                                                           

MEHMET KALEMCİ                                  

Yönetim Kurulu Yedek
MURAT YAVUZ                                                           

TUNCER BİRİNCİ                                                         

İSMAİL KAYNAR                                                         

KENAN EMİROĞLU                                    

ALİ KAPLAN                                                                  

ŞAHİN BİRSEN                                              

TEMEL ÇAKIR