Emre'nin vazgeçtiği okulun yapımını Trabzonlu işadamı üstlendi

TOGEM’in Trabzon’da yaptıracağı ve finansmanını futbolcu Emre Bölezoğlu’nun üstlendiği ancak sonradan vazgeçtiği 3 derslikli anaokulunun yapımını Araklılı hayırsever işadamı Selim Özderya üstlendi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, işadamı Selim Özderya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı makamında kabul etti.

Kabulde bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “TOGEM tarafından yaptırılacak olan ve finansmanını da Emre Bölezoğlu’nun sağlayacağı 3 derslikli anaokulu projemiz vardı. Bu yönde protokolün imzalanmasına rağmen Emre Bölezoğlu bu okulu yapmaktan vazgeçtiğini TOGEM’e iletti.
 
TOGEM’de bize bu okulu yapmaktan vazgeçtiklerini bildirdi. Tabi ki bizde devlet olarak erken yaşta çocuklarımızın eğitimini gerçekleştireceği anaokullarının yapımını ve eğitim yuvalarının fiziki ve standartları yüksek bir noktada oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için devlet bütçemizin çok önemli kısmını milli eğitime ayırıyoruz” dedi.
 
Mevcut okulların ihtiyacı karşılamaya yetmediğini belirten Vali Kızılcık, “Ülke olarak okul ihtiyacını henüz tam olarak karşılamış değiliz. Devletimizin eğitime yüzde yüz katkı kampanyasından tutunda çeşitli destekleriyle sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü bu alanda yatırım yapmaya özendirmekteyiz. Bu anlayış ile TOGEM’in bu anaokulunu yapmasına sıcak bakmış ve protokol imzalamıştık.
 
Bu okulu yapmaktan vazgeçmiş olmaları bizleri üzmüştür. Ama Trabzonlu her zaman her alanda olduğu gibi eğitime de büyük önem vermekte ve şehrine sahip çıkmaktadır. İstanbul’da iş hayatını sürdüren işadamımız Selim Özderya, bu okulu kendilerinin yapacağını bizlere bildirdi. Biz de onu buraya davet ettik ve okul yapımı için protokolü imzaladık. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
İşadamı Özderya ise “Emre’nin yaptıracağı okuldan vazgeçtiğini basından duyduk. Biz de projenin ortada kalmasını istemedik. Sayın valimizin değerli katkılarıyla, belediye başkanımızın yardımlarıyla bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Amacımız eğitime katkıda bulunmaktır. Yapacak olduğumuz bu okula verdiği katkılarından dolayı Valimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, hayırsever işadamı Özderya ile okulun yapım protokolünü imzaladı.
 
Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu beldesinde yaptırılacak olan 3 derslikli ana okulunun bir yıl içersinde bitirilerek eğitime açılması bekleniyor.