Fenerbahçe maçlarda yaşanan olayların baş aktörü olan ve hakkında küfürden davada açılan Emre Belözoğlu, haddini aşıp Trabzonsporlulara akıl vermeye kalktı. 

Trabzonspor Fenerbahçe maçında kaleci Volkan Demirel’in yaptığı hareketleri görmezden gelen Emre Belözoğlu, “Bu çok derin bir problem. Bu problemin teşhisini koymak ve Türkiye’deki sistemin değişmesi adına herkesin elini vicdanına koyması ve silkelenmesi lazım. Sadece bir grubu, yani futbolcuları, teknik direktörleri, yöneticileri, medyayı, taraftarları veya hakemleri hedef göstermekle bu problem çözülemez. Bu, bizim ülkemizin genel bir problemi ve eğitimle alakalı. Hepimizin kendi adımıza öz eleştiri yapması gerekiyor. Ben özellikle bu problemin aşılması adına herkesin şapkasını çıkarıp önüne koyup, belirli kararların alınması ve bu kararların neticesi ne olursa olsun hepimizin katlanması gereken bir tablo ortaya çıkması gerektiğini düşünüyorum."  Dedi. 

herkesin özeleştiri yapması diyerek millete akıl veren ancak bu özeleştiriyi kendisi dahi yapmayan her maçta farklı bir olayla gündeme gelen Emre’nin bu sözlerinin ne kadar samimi olduğu ise tartışılır. Emre, sözlerine şu şekilde devam etti: “"Trabzonspor-Fenerbahçe tarihine baktığınız zaman; iki tane büyük takım. Bayram havasında oynanması gereken maçları bu hale ne yazık ki bu süreci suistimal etmek isteyen, bundan nemalanmak isteyen kişilerin ortaya attığını düşünüyorum. Trabzonspor’un bu anlamda kendi öz eleştirisini yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kendilerinin özeleştiri yaptığı şeklinde komik söylemlerde bulunan Emre, bu noktada da herkesi kendisine güldürdü. Emre, Fenerbahçe’nin şike ile kazandığı şampiyonluğu unutarak olayları başlangıcına hiç değinmezken, kendince bu duruma da bir kılıf uyduruyor. 

Emre sözlerini şu şekilde noktaladı: 

“ Biz yapıyoruz. Her iki camianın maçlardan önce yaptığı açıklamalar bir bakın. Biz futbolun güzelliklerini ön plana çıkartmaya çalışırken, o kulübün eski başkanı çıkıp, 'ilelebet bu düşmanlık devam edecek' diyorsa, bunu da taraftarın bir düşmanlık olarak algılamaması herhalde çok iyimserlik olur. Onlar da böyle algılıyorlar. O yüzden bunun önüne geçmesi gereken adımlar atması gereken önce bizleri yöneten insanlar diye düşünüyorum."
Editör: TE Bilişim