Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, Bursa feribotunda Ahisar Belediyespor - Beşiktaş maçını izlemek üzere Manisa'ya giden Beşiktaşlı taraftarlarla karşılaştı. Siyah-Beyazlı taraftarlar Emre Belözoğlu'nun kullandığı araca tekme ve yumruklarla saldırdı. Araçta büyük hasar meydana gelirken, Emre Belözoğlu'nun yanında bulunan geçen sezon Başakşehir forması giyen Orhan Ak'ın silah çektiği iddia edildi.

Beşiktaşlı grubun tacizleri sonrası Emre'nin de aracından indiği ve taraftarlara karşılık verdiği ve bu sırada yumruklaşmalar yaşandığı öğrenildi. Kavganın ardından iki taraf da karşılıklı şikayetçi olarak, ifade vermek üzere Eskihisar'da karakola gitti. Fenerbahçe kulüp profesyonellerinden birkaç isim de olayı duyar duymaz, Eskihisar'a gitmek üzere yola çıktı.

'Dağılmazsanız ateş açarım'

Olay sırasında Emre'nin yanında bulunan eski futbolcu ve menajer Orhan Ak'ın, belindeki tabancayı çekerek, saldırıda bulunanlara, "Dağılmazsanız ateş açarım" diye bağırdığı iddia ediliyor. Orhan Ak, karakolda verdiği ifadede silahının ruhsatlı olduğunu ancak Beşiktaşlı taraftarlara doğru doğrultmadığını beyan etti.

Emre: Küfür ettiler, kavga ettim

Emre Belözoğlu olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Feribotta etrafımı sardılar, küfür ettiler. Ben de aşağı indim onlarla kavga ettim. Bana saldıran kişilerden şikayetçi oldum, şu an Eskihisar'da bir karakolda polise ifade veriyorum" ifadesini kullandı.

Aziz Yıldırım aradı

Yaşanan olay sonrası kendisine bilgi verilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise telefonla Emre Belözoğlu'na ulaştı. Başkan Yıldırım'ın yaşananlarla ilgili olarak Emre'den bilgi aldığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Durumdan haberdar olan Fenerbahçeli futbolcuların da kaptan Emre'yi arayarak "geçmiş olsun" dedikleri bildirildi.

Olay sonrası yakalanan iki saldırgan, karakolda ifadeleri alındıktan sonra Adliye'ye sevk edildi. 
Editör: TE Bilişim