Fenerbahçe taraftar gruplarından Genç Fenerbahçeliler, sarı lacivertli takımın Trabzonspor ile oynayacağı Türkiye Kupası finaline gitmeme kararı aldıklarını açıkladı.
 
Yayınladıkları bültenle kararlarını açıklayan grup, gerekçe olarak 'yaşanan bıçaklanma olayını' gösterdi.
 
İşte yapılan o açıklama:
 
22 Mayıs Çarşamba günü, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda kulübümüz ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Türkiye Kupası final karşılaşmasına Genç Fenerbahçeliler grubu olarak katılmama kararı almış bulunuyoruz.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy'de oynadığımız derbi müsabakasından sonra grubumuz üyesi olan Burak Yıldırım'ın Edirnekapı metrobüs istasyonunda Galatasaray formalı bir katil tarafından kahpece bıçaklanması bu kararı almamızın temel gerekçesidir.
 
Tek amacı taraftarı olduğu takımın başarılarına tanıklık edip zaferlerine ortak olmak isteyen bizler, Türkiye'de son raddesine kadar kirlenmiş olan futbol camiasının günah keçisi olmaktan yorulduk. Ülkedeki futbol endüstrisi içerisinde olaya amatör olarak yaklaşan, bu çarka sunduğu ekonomik katkısıyla temel taşı olan ve bu sektörden maddi bir gelir sağlamayan en önemli unsur bizleriz. Sizlerin katliamına ortak olmamak için, üstündeki forma sarı-lacivert yada bordo-mavi fark etmeksizin bir genci daha öldürmeyin diye bu kez ANKARA'DA YOKUZ!
 
Fenerbahçe Yönetimi ve Kongresi'ne!
 
Elde etmek istediği siyasi ve hukuki rant nedeniyle gözünü kendi taraftarına diken ve bu kapsamda olabildiğince faşizan kararlar alıp, her türlü yalan ve iftiradan sakınmayan, egosunun ve kibrinin esiri olmuş bir kişinin adeta dikta rejimiyle kontrol ettiği Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na ve bu kurulu göreve getiren kongre üyelerine sesleniyoruz!
 
Vicdanınızın sesini dinleyin ve bu sirke ortak olmayın. 106 senelik geçmişinde sadece şan ve şeref olan bir spor kulübünün bu şekilde yönetilmesine karşı susmayın. Mevcut iktidara karşı bir cephe oluşturup makamını kalkan edenleri, özgür kaldıktan sonra ilk fırsatta siyasi güçlerin üstüne saldığı taraftarı aynı güçlerin önüne atmaktan çekinmeyenleri görmezden gelmeyin.
 
Tribünlerde ve kongrede kendilerine muhalif olan her türlü sesi zorbalık ve hukuksuzlukla engellemek isteyenlerin bu bağlamda taraftarın hakkı olan biletleri gasp ettiğinin farkındayız. Fakat aynı yöntemi daha önce defalarca uygulayanlara, geçirmiş olduğumuz ACI SÜREÇ haricinde hiçbir gücün bizi o stadyumda Fenerbahçe'yi desteklemekten alıkoyamayacağını da önemle hatırlatmayı bir borç biliyoruz.