Türkiye Futbol Ligi'ni yeni sezonda, yeni bir uygulama bekliyor. Kağıt bilet devri bitiyor, E-Bilet yani PASSOLİG dönemi başlıyor. Peki, PASSOLİG uygulaması engelli taraftarlara uygulanacak mı? Daha önce ücretsiz stadyumlara giren engelli taraftarlar, yeni uygulamada nasıl bir yaptırımla karşılaşacaklar? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını HaberTS.com olarak sizler için araştırdık. HaberTS.com editörü, spor müdürü ve köşe yazarı Emre Vural'ın, konu ile alakalı olarak Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyum Müdürü Hüseyin Emin ile yaptığı söyleşinin satır başları şöyle;

BU UYGULAMA HERKES İÇİN
PASSOLİG uygulaması her taraftarımıza olduğu gibi engelli taraftarlarımıza da uygulanacak. PASSOLİG kartı olmayan hiç kimse stadyuma giremeyecek.

YİNE ÜCRETSİZ
Eski dönemde olduğu gibi bu dönemde de engelli taraftarlarımız stadyuma ücretsiz girecek. Yanlarında getirecekleri 1 refakatçileri de ücretsiz girecek. Fakat engelli taraftarlarımız hem kendileri için hemde refakatçileri için PASSOLİG kartı çıkarmak zorundalar. Çıkaracakları karta hiçbir şekilde para yüklemeleri gerekmemektedir. Sadece her kart başına 1 defaya mahsus 25 TL. vereceklerdir. (25 TL. Trabzonspor taraftarları için geçerlidir. Bu rakam takımdan takıma değişebilir)

111. KİŞİ STADYUMA GİREMEYECEK
Engelli taraftarlarımız PASSOLİG kartlarını aldıktan sonra, her hafta maça gideceğini internetten yada PASSOLİG noktalarından bildirmeleri gerekiyor. Avni Aker'de engelli kontenjanımız 110 kişiliktir.(artı 1 refakatçi) Maçtan önce yapılan bildirimlerde 110. kişiyle kapıları kapatacağız. Ondan sonra gelen 1 kişiyi dahi içeri alamayacağız çünkü; turnikeler kartsız çalışmayacak.

4 BİN PASSOLİG 
Cardozo transferinden önce Trabzonspor'un PASSOLİG sayısı 4 bine yakındı ama transferlerden sonra hızlı bir artış bekliyoruz. Fakat yine de bu rakam çok az! Her PASSOLİG'i olan o hafta maça gelmeyeceğine göre en az 100 bin PASSOLİG satmalıyız. Yani en az 5 taraftarımızdan 1'in de PASSOLİG olması gerekiyor ki Avni Aker dolsun. 
HaberTS.com/Özel Emre Vural
Editör: TE Bilişim