Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında görevden aldığını söylediği Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kara, konuyla ilgili cevap hakkını kullandı.

Açıklamasında TS Club'tan sorumlu yöneticilerle tartışmasını anlatan Kara, "Başkan'ın kendisi Bosna’ya bir üniversitenin davetlisi olarak gidecek ve TS Club ürünlerini de hediye edecekti. Ama verdiği sözü unuttu. Ben de gerekli yazışmaları yapıp, tüm hazırlığı gerçekleştirdim. Üniversite yetkilisine de TS Club’dan ürünleri teslim almasını ilettim. Bu aşamada Murat Türköz 'bu işten benim niye haberim yok?” diyince, sözlü bir tartışma yaşandı. Oysa bu bütün yazışmaları yapılmış, Başkan'ın direkt talimatıyla yapılan bir işlemdi” diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı'nın ulusal medya önünde canlı yayında böyle ifadeler kullanmasını acziyet olarak değerlendiren Kara, "Ne kadar acziyet içerisinde olduklarını buradan anlayın. Trabzonspor Başkanı ulusal medyada canlı yayınlanan basın toplantısında böyle cümleler kurarak Trabzonspor’u rezil ediyor. Olayın doğruluğunu kamera kayıtlarına baksınlar, güvenlik görevlilerinin ifadelerini alsınlar ve ispatlasınlar” dedi.

Seçim sürecini birlikte yaşadıklarını, kendisine de İbrahim Hacıosmanoğlu için "ona oy vermeyiz" diyen isimler olduğunu kaydeden Kara istifa konusunu ise, "Ben Trabzonspor’un taraftardan sorumlu yöneticisiyim. Ancak Başkan benim haberim olmadan Fenerbahçe maçından bir gün önce tüm taraftar grubu başkanlarını toplayarak kahvaltı yaptı. Ancak sonuç ortada, Fenerbahçe maçında yaşananları hepimiz biliyoruz. Bu olaydan sonra benim orada durmamın hiçbir anlamı yoktu ve görevlerimi iade ettim. Yani istifa ettim.” cümleleriyle açıkladı.

"HABERİM OLSA ÖNLERDİM"

Engin Kara, “Trabzon kentine bu olaylar yakışmadı. Son 12 gündür yaşananlardan dolayı böyle bir karar aldım. Bu sezon Avni Aker’de hiçbir olay olmadı. Son 12 gündür yaşanan bazı olaylardan dolayı böyle bir karar alma ihtiyacı oldu. Benim dışımda benden habersiz yaşanan olaylar oldu. Ben taraftardan sorumlu yönetici isem benim bilgim olması gerekiyor. Son 12 gündür yaşananlardan dolayı bu görevi bıraktım. Benim haberim olmadan bazı gelişmeler oldu. Haberim olsa önlerdim. Benim bilgimin dışında bazı şeyler yapıldı. Bu kararı alma ihtiyacı duydum. Bu maç hep birikim. İnsanlarda birikim oldu. Maçtan önce verilen demeçler var. Bazı şeyler yanlış akatarılıyor basında. Yanlış değerlendirimeler oldu. Trabzon kenti bu maça saatli bomba gibi kurdurulmuş gibiydi. Ben de bazı şeyleri gördüğüm için istifa ettim. Bunları kaldıramam” dedi.

Editör: TE Bilişim