Trabzonspor , Fenerbahçe ile giriştiği Erkan Zengin savaşını kazandı. Erkan'ın birikmiş 800 bin euro'luk alacağı için Eskişehirspor'a 900 bin euro veren Fırtına, ardından kulübünün belirlediği '2.5 milyon euro'luk bonservis bedeli için de Serdar Gürler ve Aykut Demir'i önerdi. Bu teklifi Es-Es kabul etti. Daha sonra "F.Bahçe'den başka takımda oynamam" diyen Erkan Zengin'i ikna etmek için devreye Ersun Yanal girdi. Yanal ayrıca Fenerbahçe ile Erkan Zengin konusunu hem TFF hem de UEFA nezdinde araştırma altına aldı. Sözleşmesi devam eden bir oyuncuyu "ayartmak" suçundan transfer cezası almaya kadar gidecek bir yola girilmesi nedeniyle F.Bahçe geri adım attı. Hatta F.Bahçe'nin fikir aldığı bir avukatın, "Barcelona'ya bile acımadılar" sözleri işi kopma noktasına getirdi. Erkan Zengin'in transferini yakından takip eden yönetici İlhan Ekşioğlu da tecrübeli oyuncuya, "Kulübünle sorunlarını hallet sonra bize gel" ifadesini kullandı. 

GEL BİZE, SENİ İSTİYORUZ 
Tüm bu gelişmeler sonrası Ersun Yanal, Erkan'ı, "Hata yaparak kendini yakma... Burada insanlar seninle çalışmak istiyor. Sana saygı duyuyorlar. Ben de seninle çalışmak istiyorum" diyerek ikna etti. Trabzonspor kulübünün Erkan'a sezon sonuna kadar 800 bin euro, önümüzdeki 2 sezonda ise 3 milyon euro yani toplam da 3.8 milyon euro ödeyeceği öğrenildi. Erkan Zengin'in, İsveç dönüşü İstanbul üzerinden Trabzonspor'a geçeceği ve yeni takımı ile sözleşme imzalayarak idmanlara çıkacağı bildirildi.

BEŞİKTAŞ'TA 4 MAÇTA OYNADI
2008-2009 sezonunda Hammarby takımından Beşiktaş'a transfer olan Erkan 4 maç forma giydikten sonra 2009-2010'da Eskişehir'in yolunu tutmuştu. Tecrübeli oyuncu, kırmızı-siyahlılarda 160 maçta 30 gole imza attı. Bu sezon 15 maçta 3 gol atıp, 2 de asist yaptı.
Editör: TE Bilişim