Rize maçında takımının performansından memnun kalmayan Ersun Yanal öğrencilerini işte bu sözlerle uyardı: Benim bildiğim Trabzonspor kesinlikle bu değil. Saha içinde daha istekli olmanız lazım. Çünkü liderle puan farkımız çok fazla. Kendinizi affetirmeniz için Bursaspor'u yenmeniz gerekiyor. Bu maç ilerleyen haftalar adına çok belirleyici olacak.

Çaykur Rizespor’u Hüseyin Avni Aker’de 3-2 mağlup etmesine rağmen Ersun Yanal, takımının saha içindeki istek ve performasını beğenmedi. Maçtan sonra da Trabzonspor’un başındayken ilk kez bu denli sert ve sivri dilli açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, öğrencilerini uyardı. Karşılaşmanın ardından, “Trabzonspor’un top rakipteyken bu kadar yumuşak oynamaması gerekiyor. Bunu geliştirmemiz lazım. Bu gelişimi sağlayacak oyuncularla oynamak gerekiyor. Kadromuz belli. Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir Trabzonspor olmalı” ifadelerini kullanan başarılı çalıştırıcı, devre arasında küçük çaplı bir operasyonun mesajını da vermişti.

‘İşimiz zor olabilir’

Şampiyonluk için yeterli düzeyde olmadıklarını vurgulayan Yanal’ın soyunma odasında futbolcuları karşısına alarak, “Benim Trabzonsporum kesinlikle bu değil. Bu performansla Avrupa’da işimiz çok zor olabilir. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’la aramızdaki puan farkını eritmek için biraz daha üstüne koyarak ilerlememiz gerekiyor” dediği öğrenildi.

‘Daha istekli oynamalıyız’

Rizespor karşısında savunmada yaşanan aksaklıklara da değinen Yanal’ın, “Rakibi baskı altına alamadık. Bu bizim oyunumuz değil. Rakibe üstünlük sağladığımızda umutlanıyoruz ama bunu Çaykur Rizespor önünde çok az yapabildik. Her maçta kazanacak bir mücadeleyi ortaya koymalıyız. Kendinizi affettirmeniz için pazar günkü maçta Bursaspor’u yenmeniz gerekiyor. Saha içinde daha istekli oynamamız lazım. Bu maç ilerleyen günler adına çok belirleyici olacak” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.
Editör: TE Bilişim