Vahid Halilhodzic’in yerine Fırtına’nın yeni teknik patronu olmak için gün sayan Ersun Yanal, kurmaylarıyla birlikte çalışmalara başladı. İlk olarak takımdaki oyuncular hakkında detaylı bilgiler alan Yanal, daha sonra ekibiyle değerlendirmelerde bulundu. Bu toplantıda, Bordo-Mavili camiayı heyecanlandıracak tespitler yaptı. Trabzonspor’un çok kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olduğuna dikkat çeken başarılı çalıştırıcı özellikle Oscar Cardozo’ya övgüler yağdırdı. Paraguaylı yıldızla ilgili olarak, “Onun kalitesi tartışılmaz. Eğer elinizde Cardozo varsa, takımı ona göre kurarsınız. Taktiğinizi, sisteminizi ona göre yaparsınız. Cardozo çok önemli bir silah. Özellikle hava toplarında ona üstünlük kurabilecek bir oyuncu ligde neredeyse yok” ifadelerini kullandı.

Avni Aker’de çift forvet

Bordo-Mavililer’in elindeki kadronun çok yönlü olduğunun altını çizen Ersun Yanal, “Bu takım hangi sistemi istersek onu başarıyla oynar. Hem geniş, hem de birçok bölgede oynayabilecek futbolcular bulunuyor” dedi. Yanal’ın ayrıca Halilhodzic’in defansif oyununa tepki gösteren taraftarları sevindirecek bir planı da bulunuyor. Deneyimli teknik adam, “Trabzon deplasmanı her takım için 1 puana şükredilecek bir yerdi. Yeniden böyle olmasını sağlamamız gerekiyor. Evimizdeki maçlarda çift forvet oynayıp, kontrolü tamamen elimizde bulundurmalıyız” yönünde görüş belirtti.

Fatih’in referansı rahatlattı

Ersun Yanal’ı en çok düşündüren konu kaleci Onur Kıvrak’ın sakatlığıydı. Onur’u Trabzonspor’a aldıran isim olan Yanal, yıldız file bekçisinin son durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra tanıdığı antrenörlere Fatih Öztürk’ü sordu. 26 yaşındaki kaleciyle ilgili olumlu referanslar gelmesi de deneyimli teknik adamı rahatlattı.