Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına erken start verdi. Teknik Direktör Ersun Yanal, geleceğin takımını kurmak için Avrupa ile Trabzon arasında adeta mekik dokuyor.

Onur, Bosingwa, Mehmet Ekici ve Cardozo gibi tecrübeli oyuncuların iskeletini oluşturacağı yeni kadroya, çok koşan ve gelecek vaadeden genç isimleri de eklemek için kolları sıvayan Yanal, son 1 ay içinde 2 defa Avrupa turuna çıktı.

Yanal’ın öncelikle Cardozo’ya partner arayışı içinde olduğu, Saint Etienne’nin Türk forveti Mevlüt Erdinç’in de listesinin başında bulunduğu bildirildi. Mevlüt’ü ikna etmek için büyük yol kat ettiği belirtilen bordo-mavililerin, Mains’den Yunus Mallı, Hannover’den Kenan Karaman ile H.Berlin’den Tolga Ciğerci gibi gurbetçi oyuncularla da ilgilendiği öğrenildi.

Önceki gün İtalya’da Cagliari’nin İsveçli oyuncusu Albin Ekdal’ı izleyen ve beğendiği öğrenilen Ersun Yanal’ın, bu transfer için Erkan Zengin’i de devreye sokacağı belirtildi.

‘Taraftarın gönlünü alacağız’
Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, bu sezon şampiyonluk hedeflerinden uzaklaştıklarını ancak Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda Galatasaray maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Kalan maçlarını en iyi şekilde tamamlamak istediklerini ifade eden Aslan, “Taraftarlarımızı zaman zaman kötü oynayarak üzdük. Onların da gönlünü almak durumundayız. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz olayın bilincinde” dedi. Aslan, iç sahada başarılı sonuçlar aldıklarını vurgulayarak, “G.Saray’ı da yenerek iç saha başarımızı sekteye uğratmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Trabzonspor, büyüklüğüne yakışır bir futbol ortaya koyacaktır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim