Trabzonspor'un yarın UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda karşılaşacağı Polonya'nın Legia Varşova takımının teknik direktörü Henning Berg açıklamalarda bulundu.

Berg, "Grubu lider olarak tamamlamak istiyoruz. Yarın bunun için çok iyi bir futbol oynayacağımıza eminiz. Takımımız da çok iyi. İki takım arasında ciddi farklılıklar olmadığını düşünüyorum" dedi.

Maçın oynanacağı stadyumda bir basın toplantısı düzenleyen Legia Varşova Teknik Direktörü Henning Berg, "Grupta tüm karşılaşmalar eşit bir şekilde geçiyor. Takımlar arasında ciddi farklılıklar yok. Trabzonspor son zamanlarda Galatasaray karşısında 3-0 kazandı. Trabzonspor futbolcularının çok iyi olduğunu biliyoruz. Bizim futbolcularımız ve oyunumuz söz konusuysa gelişmemiz için bu çok iyi bir tecrübe. Yeni tecrübeler kazanıyoruz. Şansların eşit olduğunu düşünüyorum" dedi.

Berg, karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz stadyumun dolu olmasını tercih ederdik ama bu maalesef bir şekilde ayak uydurmak zorunda olduğumuz bir durum. UEFA'nın stadyumda ırkçılığın olmamasını amaçlayan bir kararıydı bu. Her iki taraf için de üzücüdür. Her iki taraf için stadyumda taraftar bulunması avantajdır. Bu ırkçlığın olmayacağından emin olmak zorundayız ve karara uyacağız."

Berg, bordo-mavili takımda yaşanan teknik direktör değişimiyle ilgili de, "Trabzonspor yeni teknik direktörüyle daha iyi sonuçlar elde ediyor, onu görüyoruz. Savunmada değişimden bahsedebiliriz. Teknik direktör değişikliğinin forveti ciddi şekilde etkilemediğini düşünüyorum. Trabzonspor'un transfer için yaklaşık 30 milyon euro harcadığını biliyoruz. Yalnız biz grubu lider olarak tamamlamak istiyoruz. Yarın bunun için çok iyi bir futbol oynayacağımıza eminiz. Takımımız da çok iyi. İki takım arasında ciddi farklılıklar olmadığını düşünüyorum. Yine de kazanacağımıza inanmak istiyorum" diye konuştu.

Legia Varşova kalecisi Dusan Kuciak ise Trabzonspor'a karşı daha avantajlı göründüklerini belirterek, "Deplasmanda olduğu gibi burada da gaip geleceğimize inanıyoruz. İlk defa boş tribünlere oynamayacağız. Bu yüzden tecrübemiz var. Seyircisiz oynamak kolay bir şey değil ama oynamaya mecburuz. Yarın kesinlikle beraberlik gibi bir düşüncemiz söz konusu olamaz. Kazanmak için oynayacağız" dedi.

Legia Varşova daha sonra maçın oynanacağı stadyumda ilk 15 dakikası basına açık bir antrenman gerçekleştirdi.