Geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe’yi çalıştıran teknik direktör Ersun Yanal, bu kez bordo-mavili takımın başında Şükrü Saraçoğlu’na çıkacak. Trabzonspor’da ligin 10. haftası öncesinde anlaşarak ikinci kez göreve gelen Ersun Yanal, bugüne dek bordo-mavili takımın başında 4. kez Fenerbahçe maçına çıkacak.

Karadeniz ekibi, Yanal yönetiminde 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe’ye deplasmanda 3-2 yenilmiş, sahasında ise 2-0 galip gelmişti. 2008-2009 sezonunda İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 0-0 beraberlikle sonuçlanmış ve ligin ikinci karşılaşması öncesinde de Yanal görevden ayrılmıştı. Teknik direktör Yanal, bordo-mavili takımın başında Fenerbahçe karşısında 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Erkan Zengin, "boş geçmedi"

Devre arasında Fenerbahçe’ye de transferi gündeme gelen ancak Trabzonspor’u seçen Erkan Zengin de bordo-mavili takım ile "Üç Büyükler" karşısındaki ilk maçına çıkacak. Erkan Zengin, Eskişehirspor’da görev yaptığı dönemde son 3 sezonda sarı-lacivertli takıma gol atma başarısı gösterdi. Türk asıllı İsveçli oyuncu, 2012-2013 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda sahalarında 1-1 biten karşılaşmada 1 gol, 2013-2014 sezonunda Eskişehirspor’un yine sahasında 2-1 kazandığı maçta 1 gol, bu sezon da Şükrü Saraçoğlu’nda 2-2 biten karşılaşmada 1 gol kaydetmişti.

Cardozo, Fenerbahçe’yi üzmüştü

Trabzonspor’da daha önce Fenerbahçe’ye transferi gündeme gelen bir diğer oyuncu Paraguaylı Oscar Cardozo’da 2 sezon aradan sonra sarı-lacivetli takım karşısında sahaya çıkacak. Ligin ilk maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Paraguaylı oyuncu, Benfica’nın 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ettiği maçta 2 gol atarak sarı-lacivertli takımın elenmesinde rol oynamıştı.

İstanbul’da rakibini 1-0 yenen sarı-lacivertliler, deplasmanda Kuyt’ın golüyle 1-1’lik beraberliği yakalamıştı ancak Cardozo, 35 ve 66. dakikalarda attığı gollerle takımını Amsterdam’daki final yolculuğuna taşıyarak sarı-lacivertli takımı üzmüştü.