Trabzonspor’un, bu hafta deplasmanda yapacağı Galatasaray derbisine değinen Gençağa Meriç, "Bizim için İstanbul takımlarıyla oynamak çok farklı. Taraftar yasağının kalkmasıyla ilgili bir çalışma yapılıyordu ama sonuçlanmadı. Kesin bilgi sahibi değilim ama kişisel görüşüm %90 Trabzonspor taraftarı takımını destekleyecektir. Bizim spor yöneticileri olarak, bu konuda çaba harcamamız lazım. Biz yasakların kaldırılmasından yanayız. Taraftarların bir arada maç seyretmesi bizim için çok çok önemli. Galatasaray maçına gelecek olursak, derbilerin favorisi olamaz. Hocamız oyuncuları çok iyi motive etti. Kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Amacımız Trabzonspor’u en güzel yerlere taşımak"

Kamuoyundaki,  "Ersun Yanal ile yollar ayrılacak" şeklindeki söylentilere ise Meriç, "Böyle bir şey söz konusu değil. Biz yönetim olarak Ersun Hocayla uzun vadede plan yaptık. Bu plan çerçevesinde gidiyoruz. Bu plan çerçevesinde zorluklarla karşılaşıyoruz. Ersun Yanal ile yolların ayrılması söz konusu değil. Muhakkak alınan sonuçlar baskı oluşturuyor. Mali açıdan hala uçurumun kenarında Trabzonspor, borcu indirmeye çalışıyoruz bunun yanında transferler yapıyoruz. Amacımız Trabzonspor’u en güzel yerlere taşımak" dedi.

"Kasım ayı sonunda Akyazı'dayız!"

Gençağa Meriç sözlerine şöyle devam etti:

"Nevzat Aydın olayında yanlış bir anlaşılma oldu. Sonra taraftarar ile Nevzat Aydın tokalaştı ve sarıldı. Olay tatlıya bağlandı. Akyazı’da çalışmalar devam ediyor. Bu hafta gözlemledik, ufak tefek eksikler oldu ama bir ayımız kaldı. Trabzonspor, Kasım ayının sonuna doğru yeni stadına geçecektir. Akhisar Belediyespor maçındaki performansından dolayı Fatih Öztürk'ü tebrik ediyorum"