Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın ne kadar alacağı var?

Trabzonspor Teknik direktörü Ersun Yanal yönetimle yaptığı görüşmede istifaya direndi. Akhisarspor yenilgisinin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşarak şartlarda anlaşılması halinde görevi bırakabileceğini vurgulayan Yanal, ilk olarak yönetimden gelen istifa teklifini kabul etmedi. Daha sonra taraflar alacaklarla ilgili pazarlık görüşmesine başladılar.

Yanal'a bu görüşmede ilk etapta ocağa kadar olan alacaklarını ödenmesi teklifi yapıldı. Burada rakamlar arasında pürüz çıktı.

Hacıosmanoğlu döneminden de alacağı bulunan ve kulübü icra verdikten kısa süre sonra Usta yönetimi tarafından göreve getirilen Ersun Yanal tekrar aynı problemle yaşama riskini düşünerek üzerinde mutabakata varılan bedelin karşılığında yönetimden çek ya da senet talep etti. Yanal'ın 750 bin Euro'luk talebi kabul görmedi. Ağustos ayı maaşı olan 150 bin Euro'yu ödeyen yönetim, 900 bin Euro'luk toplam talebi reddetti. Buna karşılık 600 bin Euro önerildi. Ersun Yanal da bunu reddedince ipler gerildi ve taraflar anlaşamadan masadan ayrıldılar.

YÖNETİM O MADDEYE GÜVENİYOR

Anlaşmazlık sonrasında yönetim kurulu sözleşmede bulunan, "Sözleşmesin feshi halinde ileriye dönük alacaklar ödenmez" maddesine güvenerek tek taraflı fesih işlemini uyguladı. Böylelikle Ersun Yanal büyük olasılıkla konuyu ilk etapta Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na aktaracak ve tahsilat sürecini başlatacak.