Ersun Yanal ile yeniden yapılanan Trabzonspor'da scout sistemine geçildi. Bu yöntemle tam 7 transfer yapan Trabzonspor' iki oyuncuya daha göz dikti.

Trabzonspor'da kötü geçen sezonların ve başarısız transfer geçmişlerinin ardından yeni bir dönem başladı.

Üçüncü kez Trabzonspor'da göreve getirilen Ersun Yanal kadroda yeni bir yapılanmaya gitti. Baştan aşağı futbolun kontrolünü alan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, transferde bir yeniliğe imza attı.

Geçmişte de kullanılan ancak bu sezon tamamen aktifleştirilen scout sistemi, Karadeniz ekibinin transfer programını belirledi. Bu çalışma hem maliyetleri azaltma hem de işleri profesyonelce yapma adına gerçekleşti.

Şu ana kadar 7 yeni oyuncuyu kadrosuna katan Trabzonspor, 2 ismi daha bu yöntemle renklerine bağlamaya gayret ediyor. Buna göre gelen oyuncuların farklı kıtalardan, farklı ülkelerden ve farklı profillerden olması dikkat çekti.

İlk olarak Zenit'te keşfedilen 20 yaşındaki Azeri asıllı Rus forvet Ramil Sheydaev gündeme geldi. 200 bin euroya alınan golcünün hemen arkasından Slovak orta saha Matus Bero bulundu. 20 yaşındaki Bero, 2 milyon euroya geldi. Kızılyıldız'dan 28 yaşındaki sol bek Luis Ibanez, Lazio'dan 25 yaşındaki orta saha Ogenyi Onazi, Porto'dan 26 yaşındaki forvet Hyunijun Suk ve 24 yaşındaki Fabian Castillo, uzun çalışmalar sonucu alındı.

Scout sistemi şimdi de sağ bek ve sağ açık bölgelerine yoğunlaştı. Rosenborg'dan sağ bek Jonas Svensson ile Dinamo Zagreb'ten sağ kanat Soudani, Trabzonspor'un radarına girdi.
Editör: TE Bilişim