Gümüşhanespor, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ilk maçında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Maçla ilgili söylenecek çok şey yok. Biz yine klasik sözen başından bu yana en çok atak aksiyonu olan takım olarak yine aynı aksiyonları tekrarlamamıza rağmen bir türlü çizgiyi geçiremedik. Tek problem çizginin ortasından topu geçirememek. Olmayacak pozisyonlarda golü yedik. Üretme pozisyona girip gol atamayınca her şey haklılığını diğer tarafa bırakılıyor. Bugün tartışılan her neyse skora dayalı.. Oyuncularımızın ve bizim bu konuyu değiştirmek için yaptığımız çabanın gayreti ve ne kadar büyük enerji harcadığımızı biliyorum. Hak etmediğimiz sonuçları aldık. Maalesef futbolda haklılık skorun üretilmesi...” diye konuştu..  

Yanal, taraftarların tepkileri ile ilgili olarak ise, “Taraftar her zaman haklı. Taraftarın haksız olduğunu söylemek mümkün değil. Biz de onları sevindirmek ve mutlu etmek isteriz. Fakat koşullar ve şartlar istediğimiz noktaya getirmiyor. Bunu hem yönetimin hem de bizim çok dirayetli bir şekilde oyuncularla birlikte ayakta duracağımız noktaya getireceğiz.” Dedi.  

Yanal, bundan sonrası için ise, “ Bugün biten bir maç var. Bundan sonra oynayacağımız bir çok maç var. Referans olarak kötü referanslarımız var.  Maçlar var. Devre arasında yapılanlar, yapılmayanlar ve aya yapmakta zorlandığımız girişimleri yapacağız. Trabzonspor’u en iyi yere getirecek çabamızın süreceğini söylemek isterim” dedi.  

Soyunma odasında neler konuştukları ile ilgili olarak ise Yanal, “Kaçmamak gerektiğini, mücadeleye devam etmek gerektiği ortak olarak konuştuğumuz konu. Herkesin bir birinin arkasında durması gerektiğini, ayakta durarak buradan çıkacağımızı, bizi bekleyen sonuçların olduğu bu sonuçların geleceğini konuştuk. Sadece benle ilgili olsa çok basit. Sadece bir oyuncu ile olsa basit. Bu bayağa geniş kapsamlı bir konu... “ diye konuştu.