Trabzonspor’da sezonun boyu kısaldıkça teknik direktör Ersun Yanal’ın açıklamaları biraz daha netlik kazanmış, “Bir an önce yol haritası çizmeli, hedef ve kriterlerimizi belirlemeliyiz” vurgusu dikkat çekmişti. Bu tablonun arkasında yatan detaylar da ortaya çıktı. Buna göre Ersun Yanal, yeni sezon beklentilerini 3 başlık altında topladı.

‘Hazır oyuncu’ vurgusu

Teknik direktör Ersun Yanal’ın, şampiyonluk beklentisiyle yola çıkılması durumunda direkt ilk 11’e futbolcu alınması gerektiğini belirttiği ve “Çok fazla riske giremeyiz. Alacağımız oyuncular şampiyonluk yükünü hem kalitesi hem de deneyimiyle kaldırmalı. Bunun için atacağımız her adımda bildiğimiz, üzerinde tartışmayacağımız oyuncular almalıyız” dediği öğrenildi. Ayrıca Yanal’ın kulübüyle aslar arasındaki farkın derinliğinden de yakındığı ve “Bu makasın arasını kapatmalıyız” mesajını yolladığı bildirildi. Deneyimli hocanın son vurgusu ise kentle alakalı. Ersun Yanal, “Trabzon futbolla yaşayan bir şehir ama maçlarımız büyük maçlar dışında dolmuyor. Bir şekilde bu taraftarı Avni Aker’e çekmeliyiz” yönündeki ifadeler de dikkat çekici.

Sivasspor hazırlıkları sürüyor

Bordo-Mavililer, cumartesi günü Sivasspor ile yapacağı mücadelenin hazırlıklarına devam ediyor. Tesislerde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleşen antrenmanda, koşu ve şut çalışmaları yapıldı. Deneyimli hocanın öğrencileriyle yaptığı toplantıda, “Başakşehir, Mersin’e mağlup olur, siz Sivas’ı yenerseniz Avrupa’nın kapıları bize açılır, bu yüzden kazanmamız gerekiyor” diyerek öğrencilerini motive ettiği belirtildi. Bu konuşmanın ardından futbolcuların hırslı görüntüsü teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sivasspor maçının hazırlıkları bugün yapılacak idmanla devam edecek.
Editör: TE Bilişim