Trabzonspor’da ikinci Ersun Yanal dönemi resmen başladı. Sorunsuz şekilde yollarını ayırmak isteyen İbrahim Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic ile dün tesislerde geniş çaplı bir durum değerlendirmesi yaptı. İkili, uzun süren görüşmenin ardından masadan el sıkışarak kalktı ve başkan yeni teknik direktörün Ersun Yanal olduğunu açıkladı. Konya maçından sonra tesislerde işbaşı yapacak olan Ersun hocanın kafasında ise radikal planlar bulunuyor. Takımı tekrar şampiyonluk potasına sokmaya çalışan deneyimli hocanın projeleri ise şu şekilde: 

Şehri stada çekecek 

Vahid Halilhodzic’in keskin ve ucu açık cümleleri, taraftarlar gözünde antipatik bulunmuştu. Bu durum da ister istemez tribünlere yansıdı. Passolig satışının 30 bini geçmesine rağmen, Bordo-Mavili taraftarların dört gözle beklediği Fenerbahçe maçında bile Avni Aker tamamen dolmadı ve oluşan boşluklar dikkat çekiciydi. Ersun Yanal’ın ilk icraatı ise Trabzon halkı ile takımı bütünleştirmek olacak.

Cardozo’lu sistem geliyor 

En önemlisi Cardozo ve Constant gibi Avrupa futbolunun önemli isimleri hakkında “Zaten geldikleri takımda yedeklerdi ve ilk tercihlerimiz değillerdi” sözleriyle tepki çeken Halilhodzic, hem yerel basının hem de taraftarın hedef noktası haline gelmişti. Ersun Yanal ise ilk 11’ine Paraguaylı yıldızın üzerinden şekil verecek. Kevin Constant ise saha içerisinde takımın dinamosu görevini üstlenecek.

Kadro dışı kalanlar affediliyor

Trabzon’da 4-4 biten Gaziantep maçının faturası Zeki ve Mustafa’ya kesilerek kadro dışı bırakılmışlardı. Yerel basının Trabzon doğumlu olan bu iki oyuncuya kol kanat gererek Halilhodzic’i, “Takımda Trabzonlu futbolcu bırakmadın” manşetiyle istifaya çağırmıştı. Kulüp içinde görüş ayrılığına yol açan bu durumu Ersun Yanal’ın çözeceği ve kadro dışı kalan isimleri direkt affedeceği öğrenildi.