Teknik Direktör Ersun Yanal, Trabzonspor Dergisi’nin Ağustos ayı sayısında yer alan yazısında, sözlerine, "Yarım asırlık tarihine sayısız başarılar sığdırmış Trabzonsporumuz yeni yaşını kutluyorum" diyerek başladı. Yanal, Anadolu’da bir devrim başlatarak başarılar kazanan bordo-mavililerin bununla da yetinmeyerek Türk sporuna çok önemli spor adamları ve futbolcular kazandırdığını vurguladı.
"Birbirini çok iyi tanıyan iki dostuz"

Yanal, Trabzonspor camiasını çok iyi tanıdığını belirterek, "Ancak son yıllarda bu modelden tamamen uzaklaşmış ve maalesef kulübümüz hem itibar hem takım hem de ekonomik anlamda aşağıya doğru gitmiştir. Trabzonspor camiasını çok iyi tanıyan birisiyim. Trabzonspor camiası da beni çok iyi tanıyor. Birbirimizi iyi tanıyan iki dost olarak şunu söylemek isterim ki, kulübümüzün şu anda içerisinde olduğu zor durumun tedavisi artık pansumanla geçiştirilmeyecek kadar ağırdır. Haliyle hep beraber el ele vererek sabırla tedavi sürecini iyi bir şekilde yönetmeliyiz. Bunun için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Tarihimizdeki başarılardan örneklerle , yakın geçmişteki hata ve yanlışlardan da dersler çıkartarak geleceğimizi doğru planlama ve yapılanmayla inşa etmeliyiz" dedi.

"Herkesin desteğine ve sabrına ihtiyacımız var"

Yanal, herkesin sabrına ve desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Gönülden, yürekten ve samimiyetle her kurumun (medya, taraftar, camia, futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler) bir ve beraber yola devam etmesi halinde Trabzonsporumuzu yine o eski başarılarla dolu günlerine döndürebiliriz. Bu yüzden herkesin ama herkesin desteğine ve sabrına ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Temeli neredeyse çökme noktasına gelen kulübümüzü yeniden bina ediyoruz" diyen Yanal, "Bunu sadece takım olarak değil, ekonomik ve itibar anlamında da yapıyoruz. Başkanımız ve yönetimimizle birlikte sağlam adımlar atıyoruz. Çatıyı yeniden çatıyoruz. Acele etmeden her şeyi birlikte tartışarak karara bağlıyoruz. Bu uyumun sizler tarafından gösterilme side en büyük dileğimdir.Yani sizler bize her anlamda sabır gösterecek, destek verecek bizler de bunun karşılığında en iyisini yapmak için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bizler size güveniyoruz, sizler de bize güvenin"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, herkesin saygı duyacağı bir takım oluşturmak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Değerli Trabzonsporlular, Trabzon etabıyla başlayıp Slovakya ve Macaristan kamplarıyla devam eden çalışmalarımızda yeni takım oluşturmanın ve takım içi kaynaşmanın yanı sıra saha da güçlü, karakterli, mücadeleyi bırakmayan ve yenilgiye tahammülü olmayan, Trabzonspor adına taraftarımız ve tüm futbolseverlerin alkışlayacağı, saygı duyacağı bir takım oluşturacağımızdan şüphe duymayın. Bizler size güveniyoruz, sizler de bize güvenin. Yeni stadyumumuzla yeni başarılara yelken açarak hep beraber aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. Bu vesileyle yeni sezonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.