Teknik direktör Ersun Yanal, 28 antrenman yaptıkları ve 1 hazırlık maçı oynayadıkları Macaristan kampının olumlu geçtiğini belirtti. 

Tecrübeli teknik adam, "Kampın ilk ayağı olan macaristan olumlu geçti diyebiliriz. çok iyi bir tesiste çalıştık. Taktik antrenmanların yanı sıra fizik güç çalışmalarına ağırlık verdik. yurt dışı kampın ilk etabında çok ciddi sakatlıkların olmaması, sevindirici" değerlendirmesi yaptı. 

Kampın Macaristan ayağında yaşadıkları tek sıkıntılı konunun, transferlerini düşündükleri futbolcuların hazırlıkların bu ayağına katılamaması olduğuna değinen Yanal, "Ama herkesin bildiği gibi transferler çok kolay değil. Başta başkanımız Muharrem Usta ve yönetim kurulumuz transfer konusunda büyük özveri ile çalışıyor. Tahmin ediyor ve umuyorum ki istediğimiz oyuncular sezon başı kampının ikinci ayağı olan Slovakya'da bizimle birlikte olacaklar" dedi. 

Özellikle orta sahada oyunu organize edecek bir oyuncu istediklerine değinen Yanal, "Gerektiği zaman oyunu yavaşlatacak gerektiği zaman hızlandıracak bir oyuncuyu mutlaka kadromuza katmayı hedefliyoruz. Slovakya kampına da en az iki yeni oyuncunun katılmasını umuyoruz. Eğer istediğimiz transferler yapılırsa, Trabzonspor çehresi çok fazla değişecektir" ifadeleri kullandı. 

Yusuf Erdoğan ile ilgili değerlendirmede de bulunan Yanal, "Yusuf Erdoğan iyi bir oyuncu. Çeşitli mevkiilerde kullanabiliyoruz ama başkana gitmek istediğini söylemiş. Gitmek isteyen oyuncuya da yapacağımız bir şey yok. Zaten başkanımız bu konuda gereken açıklamayı yaptı" dedi.