Hafta sonunda U21 takımı ile hazırlık maçı oynayıp, futbolcuların son durumunu görme çabası gösteren Yanal, Antalyaspor karşılaşması öncesinde saha içi çalışmaları kadar, saha dışında da önemli işlere imza atmak istedi. Bordo-Mavili takımın tecrübeli teknik direktörü Ersun Yanal, özellikle takımın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle puan sıralamasında 13’üncü basamağa kadar inilmesiyle birlikte psikolojik olarak travma yaşayan futbolcuların, beyinlerine hitap etmeye çalıştı. Her birine ayrı ayrı güven aşılama çabası gösterdi ve önemli mesafeler de aldı. 

HER BİR OYUNCUYLA TEK TEK GÖRÜŞTÜ

Yanal, bazen tek tek, bazen takım olarak tüm futbolcularıyla görüşmeler yaparak, onlara kalitelerinin diğer takımların oyuncularından aşağı olmadığını anlatmaya çalıştı. Ersun Yanal başta Muhammet Demir, Hyan Jun Suk, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru olmak üzere, Aytaç Kara, Okay Yokuşlu, Luis İbanez, Fabian Castillo, Ogenyi Onazi ile birebir ilgilendi. Her biriyle ayrı ayrı görüşerek, kendilerinde var olan potansiyeli anlattı ve bunları ortaya koyabilmeleri için neler yapmaları gerektiğinin de altını çizdi. Adeta psikolog gibi davranan  Yanal, bir futbolcu için özgüvenin ne anlama geldiğini anlattı. Bu anlamda öz güveni bitme noktasındaki futbolcular başta olmak üzere tümüme hitap ederken şunları kaydetti: 

‘SİZE GÜVENİYORUM, SİZ DE GÜVENİN’

“Sakın unutmayın ki, sizin yetenekleriniz, kaliteniz, bu ligin en önemli takımlarını oluşturan futbolculardan aşağıda değil. Hatta birçoğundan üstte olduğunuzu unutmayın. Alınan kötü sonuçlar sizi olumsuz etkilemiş olabilir. Kendinize güvenin, yeteneklerinizin farkına varın ve bunu sahada hiçbir endişeye kapılmadan sergileme çabası gösterin. Göreceksiniz ki, hem tek tek, hem de takım olarak iyi oynamaya, sonuç üretmeye başlayacaksınız. Bu bir başladığında gerisinin çorap söküğü gibi geleceğine inanıyorum. Ben size inanıyor ve güveniyorum. Sizin de kendisine inanmanızı ve güvenmenizi istiyorum. Önümüzde Antalyaspor maçı var ve bununla birlikte patlama yapacağınızı düşünüyorum. Beni yanıltmayın ve taraflara da kendi yeteneklerinizi gösterin.” 

Editör: TE Bilişim