Yanal'ın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde: 
"Hak eden taraf olduk. Oyunu çirkinleştirmedik. Rakibimiz de futbolu çirkinleştirmedi. Rakibimizin top bize geçtikten sonraki yumuşaklığı bizim için avantajdı. Bunu değerlendirdik ve kritik anlarda golleri attık. Oyun oynamaya devam edeceğiz, skor almaya devam edeceğiz, etmeliyiz. 

Servet gün geçtikçe çok daha iyi olacak. Sol bacağında biraz problemi var ama çok iyi çalışıyor. Bence hakkını almaya başlayacak. Servet'in birkaç ayı daha olduğunu düşünüyorum. Birkaç ay sonra oyuna daha çok katkısı olan futbolunu izleyeceğiz. 

Hedefimizi geçen yılki konumumuzun üstüne taşımaya çalışıyoruz. Takımlar çok ytakın. geçen sene futbolu konuşmadık. Futbola olan katkımızın sadece sonuçla değil futbolla da olmasını istiyoruz. Felsefemizi ortaya koydukça Eskişehirspor çok gol atacak zirveye ortak olacak." 

-Basın toplantısı- 
Ersun Yanal, basın toplantısında ise Trabzonspor karşısında coşkulu bir oyun ortaya koyduklarını dile getirerek, ''Trabzonspor'un yumuşak bir oyunu vardı. Geriye koşmakta zorlandılar, biz de verdikleri alanları kullanmakta becerili olduk. Goller de bularak galip geldik. Oyunun kontrolü bizdeydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum, disiplinli oynadılar'' dedi. 

Önlerindeki maçların kendileri için daha da önem kazandığını ifade eden Yanal, şöyle konuştu: 
''Puanların birbirine yakınlığı ligi daha farklı noktaya getiriyor. Trabzonspor'un, Eskişehirspor'un ligden koptuğunu, hedefinden uzaklaştığını söylemek mümkün değil. Böyle bir ligi yakalamak istiyorduk. Geçen yıl futbol konuşmamıştık. İki maç kazandığın zaman zirveye ortak olan, kaybettiğinde düşme hattına yakın bir lig var. Biz fazlasıyla sezon başında iç sahada maçlar kaybederek kredimizi kullandık. Dış saha galibiyetlerine ciddi ihtiyacımız var. Bundan sonra oyun kalitesi artar ve umarım devam ederiz.'' 

Yanal, Alper Potuk'a gelen transfer taleplerine ilişkin bir soruya, ''Sanmıyorum. Alper bizimle beraber devam edecek. 3 yıl daha mukavelesi var'' yanıtını verdi.