Ersun Yanal’ın listesindeki isimler ise çoktan belli oldu. Fenerbahçe’nin başındayken istediği ancak Aziz Yıldırım’ın almadığı Erkan Zengin, Aytaç Kara, Serdar Aziz ve Uğur Demirok’tan en az ikisini Trabzonlu yapacak.

UĞUR DEMİROK

3 sezondur Süper Lig’de olan Akhisar Belediyespor’un en çok dikkat çeken yerli oyuncusu Bilal Kısa ile birlikte Uğur oldu. Performansıyla milli takıma kadar yükseldi. Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için, ocak ayında satılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Talipleri çok ancak Uğur, Trabzonspor’a imza atmaya hazır. Ersun Yanal gerekirse başarılı savunmacıyla bizzat görüşerek bu işi bitirecek. Yanal, stoperin yanı sıra sağ bekte de oynayan Uğur Demirok’u transfer ederek defanstaki alternatiflerini artırmak istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, ara transfer döneminde Serdar Aziz ya da Uğur’dan birini mutlaka takımda görmeyi arzuluyor.

AYTAÇ KARA

Ersun Yanal’ın bir başka eski öğrencisi... Genç futbolcu özellikle geçtiğimiz sezonki çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Enerjik yapısı, hırsı ve mücadeleci yapısıyla ligin en iyi orta saha oyuncuları arasındaki yerini aldı. Aytaç’ın tek şanssızlığı, yaşadığı ciddi sakatlık. Mayıs ayında sol diz ön çapraz bağlarından ameliyat olan 21 yaşındaki futbolcunun sahalara dönmesi ikinci yarıyı bulabilir. Bu nedenle Ersun Yanal, Aytaç’ın transferini ocak ayı için değil, sezon sonu için talep edecek.

ERKAN ZENGİN

Transferde yıllardır 4 büyüklerin gündeminde. Ersun Yanal, Eskişehirspor’dan eski öğrencisi olan yıldız futbolcuyu Fenerbahçe’ye almayı çok istemişti. Ancak Aziz Yıldırım’ın karşı çıkmasıyla bu transfer gerçekleşmemişti. Hem kanatlarda hem de forvet arkasında oynayabilen, bu sezon özellikle İsveç Milli Takımı’ndaki performansıyla göz dolduran Erkan, yaz döneminde Trabzonspor’un da listesinde yer alıyor. Yanal bu kez gurbetçi oyuncuya imza attırma konusunda daha şanslı. Es Es’te yaşanan ekonomik kriz de bu transferin gerçekleşme ihtimalini artırıyor. Yüksek teknik kapasitesi ve çok yönlü olması Erkan Zengin’i deneyimli çalıştırıcı için adeta vazgeçilmez kılıyor.

SERDAR AZİZ

Yaşadığı sakatlığın ardından yeniden formasına kavuştu. Her geçen hafta formunu yükseltiyor. Yıllarca üç büyükleri peşinden sürüklemişti ancak şu an eski popülaritesi yok. Bu nedenle transferi 3-4 sene öncesine nazaran daha kolay gerçekleşebilir. Mutlaka yerli ve kaliteli bir stoper isteyen Ersun Yanal, Serdar’ı yeniden parlatacağına inanıyor. Daha önce buna benzer birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandıran Yanal, 24 yaşındaki stoperin yeteneklerine güveniyor. Şenol Güneş’in Bordo-Mavililer’den bazı futbolculara talip olması da yönetimin bu transferde elini güçlendiriyor.
Editör: TE Bilişim