Trabzonspor’da ikinci dönemini başlatan Ersun Yanal, sadece 1 hafta içerisinde elde ettiği başarılı sonuçlarla fark yarattı.
Kısa sürede, önce Galatasaray derbisini kazanıp ardından UEFA Avrupa Ligi’ndeki Metalist zaferiyle tur biletini kapan Yanal’ın sırrı düzenli bir taktik sistemde yatıyor.

Daha önce Avrupa Kupaları’ndaki en iyi derecesini 2003-04 sezonunda UEFA Kupası’ndaki 4. Tur ile Gençlerbirliği’nde alan Yanal, Türkiye’deki ilk 4-3-3 kullanıcılarından olmuş ve benzer taktiği A Milli Takım’da da Hakan Şükür’ü kesip değerlendirmişti.
Fenerbahçe’nin ardından Trabzonspor’da da bu anlayışı sürdüren deneyimli hoca, açık oyuncusu Yusuf Erdoğan’ı beke çekip tempoyu artırma ve Bosingwa’lı sağ kanadın verimini yakalama hamlesini yaptı.

Yerli rotasyonu

Cardozo-Waris-Yatabare’li değişken 3’lü forvet hattında sisteme uyum sağlayacak Sefa Yılmaz ve Fatih Atik gibi yerli rotasyonu sağladı. Manisa ve ilk Trabzonspor dönemlerinde Selçuk İnan üzerine kurguladığı benzer orta saha düzenini de Mehmet Ekici üzerine kuran Yanal, Fenerbahçe’de Mehmet Topal’a, Milli Takım’da da Hüseyin Cimşir’e verdiği defansif orta saha görevini derbide Salih Dursun’a, Avrupa’da Medjani’ye teslim etti.
Editör: TE Bilişim