Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak, bordo-mavili kulübün tarihinin en borçlu dönemi ve taliplisi olmayan 12 yabancı oyuncuyla tıkanma noktasına geldiğini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in, "Camiadaki 'borç' korkusu nedeniyle transfer yapmaya çekiniyorum" açıklamalarına bordo-mavili kulübün eski başkanlarından Nuri Albayrak tepki göstererek, hedef belirlemeden borç yapılmanın havanda su dövmek olduğuna dikkat çekti.

Albayrak, son üç sezondur hedef koyulmadan, palan program yapılmadan borçlanıldığını belirterek, “Plansız programsız borçlanma şirketleri uçuruma götürür. Trabzonspor’un bugünkü borcunun ödenebilir borç olarak lanse edilmesi en büyük yanlış. Başarı gelmeden ekonomik girdi sağlayamazsınız. Sadece maç sonuçlarına endeksli ekonomi planlaması bugün olduğu gibi hayal kırıklığı yaratır” dedi.

“BANA BORÇLANMA YAPMA DİYENLER KENDİLERİ GÖREVE GELİNCE BUNUN TERSİNİ YAPTILAR”

Albayrak, “Bana görev dönemimde bana borçlanma yapma diyenler kendileri göreve gelince bunun tersini yaptılar. Sayın, Hayrettin Hacısalihoğlu ve sayın Nevzat Şakar, ziyaretime geldi. Limanda yaptığımız görüşmede borç yapmamamızı söylediler. Tavsiyede bulundular. Biz Trabzonspor’u kendi şirketimizden de önde tuttuk. Ayniyat duygusu ile beş maç ceza almamızı da göz önünde bulundurarak önce ekonomik yapıyı düşündük. Yıldız futbolcu sözünü tuttuk Marcelinho’yu aldık, sonra da kar ederek sattık. Ama bugün gelinen noktada bize tavsiyede bulunanlar kendi görevleri döneminde buna aldırış bile etmediler” diye konuştu.

Trabzonspor tarihinin en borçlu dönemi ve taliplisi olmayan 12 yabancı futbolcu ile tıkanma noktasına geldiğini ifade eden Nuri Albayrak, “Biz kendi dönemimizde 30 milyon lira borç bıraktık. Sadri Şener yönetiminin geldiği ilk dönem Gökdeniz Karadeniz’i sattı. Gökdeniz Karadeniz’den 8 Milyon 700 Bin Euro elde edilmesinin yanı sıra İstanbul’daki tesisler için Opet ile yaptığımız anlaşmadan alınacak 10 milyon Euro’yu almayarak yeni gelecek yönetime katkı sağlaması için Şener ve yönetimine bıraktık. Neredeyse 0 borçla aldıkları kulübü ekonomik ve futbolcu kadrosu olarak içinden çıkılmaz bir noktaya getirdiler. Şimdi başkan çıkmış borç endişesi diyor. Bu endişeyi de taraftar seslendiriyor. Taraftar ses çıkartmasa, genel kurulda delegeler seslendirmese başkan yine borçlanarak yeni yanlışlara imza atacak. Trabzonspor’un sadece menajerlere 8 milyon 500 bin Euro vermek gibi bir lüksü olamaz” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un 9 puan önde şampiyonluğa oynadığı dönem takıma transfer yapmayanların bugün 9 puan geride olduğunda transfer çalışmasının içinde olmasını hayretle karşıladığını kaydeden Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Trabzonspor’un açıklanan resmi borcu kimseyi tatmin etmemiştir. Genel kanı borcun daha fazla olduğudur. Bu durumda şampiyonluğa oynanırken transferi düşünmeyenlerin bugün şampiyonluğun zor gibi göründüğü ortamda transferi seslendirmesi kulübün geleceği açısından doğru bir hamle değildir. Trabzonspor, bu sezondan gelecek sezonun planlamasını yapmak zorundadır. Borcu seslendiren başkanın kendisi olurken yönetim kurulunda birkaç kişinin dışındakilerin ekonomik tablo hakkında bilgi sahibi olduğunu da zannetmiyorum.”