“Kişisel sebeplerden dolayı istifa ettim”

Trabzonspor eski CEO’su Burak Gürdal istifa kararı için “Bir dönemdir yürüttüğüm bu işte aslında çok yoruldum diyebilirim. Trabzonspor’da CEO’luk tam mesai isteyen bir iştir. Elimden geldiğince hem takım tertibi hem Sermaye artışı konularında oldukça  yoğun bir faaliyet dönemi geçirdik. Bunun sonucu daha önceden aldığım bireysel bir karardı. Transfer döneminin bitmesini uygun bir zaman olarak belirlemiştim. Kişisel sebeplerden dolayı istifa ettim” ifadelerini kullandı. 

“Trabzonspor’da Askerliğim sona erdi”

Trabzonspor’da olduğu dönem ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürdal “İbrahim Hacıosmanoğlu ile aramda herhangi bir sorun olmadı zaten kendisi bu görevi üstlenmemi istemişti. Belli bir askerlik yaptığımı, Trabzonspor’a hizmet ettiğimi düşünüyorum. Alınan arkadaşların başarılar getireceğine inanıyorum. Temel hedeflerimden biri Trabzonspor ile paralı ilişkiye girmemekti. Çünkü ben seçimlerde Trabzonspor yönetim kuruluna aday olmuş bir listedeydim. Fayda verebileceğime inandığım için CEO’luk teklifini kabul etmiştim. Para almadığım için zamanında çok eleştirilmiştim.”şeklinde konuştu.

“Dedikodular gerçeği yansıtmamaktadır”

Transfer zamanında nemalanma dedikoduları hakkında konuşan Gürdal “Söyleyebileceğim tek şey böyle bir söylentinin doğru olmadığıdır. Zaten bu konuda belirli bir güvenirliliğim vardı. Çok transfer yaptığımızdan dolayı bir çok söylentinin dolaştığınında farkındayım. Trabzonspor aldığı her futbolcunun değeri üzerinde olduğu bu transferlerden zarar etmesinin söz konusu olmadığı, nakit akışını iyi ayarladığı ve Genç transferlerinde kulübü daha yüksek başarılara götürebileceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“Tolgay istediğimiz bir futbolcuydu”

Tolgay Arslan transferi hakkında çarpıcı açıklamalar kullanan Gürdal “Tolgay Arslan bizim istediğimiz futbolcuydu. Kendisiyle ve değişik menajerleriyle uzun zamandır temas halindeydik. Kendisine yüksek bir transfer teklifi yapmıştık. Karşılıklı sözler verildi bunun üzerine başka bir anlaşma yapılmadı. Başkanımızda bunun üzerine bir teklif yapılmayacağını ve el sıkıştıklarını söylemişti. Başka bir kulüpten daha yüksek teklif gelince kararlarını diğer kulüpten yana kullandı” dedi. 

“O fotoğraf belirli bir anlaşmanın deliliydi”

Tolgay Arslan ile yönetimin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf için “Ben olsam fotoğrafı paylaşmazdım. Orada olduğumuz zaten biliniyordu ama o fotoğraf belli bir anlaşmanın deliliydi. Daha sonra bu anlaşma bozuldu. Daha avantajlı bir teklifle futbolcu başka bir takımı tercih etti. Üzerine başka bir teklif yapsaydık oyuncuyu transfer ederdik. Karar değişikliğinden dolayı İbrahim Hacıosmanoğlu futbolcuyu istemedi” şeklinde konuştu.