Eski Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Akhisar Belediyespor'u camia, kulüp, yönetim ve futbolcu yapısının, bakış açısıyla özdeşleşmesinden dolayı tercih ettiğini belirterek, "Biz bu camia içerisinde kendimizi güvende hissettik. Her iki tarafı da mutlu edecek şekilde 1+1 olarak anlaştık" dedi. 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor ile prensipte anlaşmaya varan Akçay, yaptığı açıklamada, transfer dönemi içerisinde tercih edilen ve teklif getirilen antrenörlerden biri olduğunu söyledi.

Gelen tekliflerde Süper Lig takımlarını tercih etme önceliğinin bulunduğunu belirten Akçay, ''Akhisar Belediyespor, hem camia ve kulüp hem de yönetim ile futbolcu yapısının, bizim dünya görüşümüzle, futbola bakış açımızla özdeşleşmesinden dolayı tercihlerim arasına girdi. Yapılan görüşmeler sonrasında, hepimizin yararına olacak bir ortaklığa sürüklendik ve de kabul ettik. Allah, hepimizin gönlüne göre verir ve başarılı bir yıl, bir dönem olur'' diye konuştu.

-"Son 5 yılda iki antrenör değiştiren bir kulüp"

Akçay, futbolda uzun süreli kontratların her iki tarafa da birtakım sıkıntılar getirdiğini vurguladı.

Bu yüzden hem kulüp hem de teknik adamları zedeleyici ilişkilerin ortaya çıktığına dikkati çeken Akçay, şöyle devam etti:

"Her iki tarafı da mutlu edecek şekilde, Akhisar Belediyespor ile 1+1 olarak anlaştık. Hamza hocayı ve oradaki yöneticileri kutlamamız gerekiyor. Başarılı bir sezon geçirdiler. Oradaki yapıda, kulüp prensipleri, futbola bakış, antrenöre saygı ve antrenöre güven duygusu gibi birtakım ögelerin olduğunu görüyoruz. İstatistiklerine baktığınızda, son 5 yılda iki antrenör değiştiren bir kulüp. Biz bu camia içerisinde kendimizi güvende hissettik. Benim için her zaman huzur ve iş kalitesini üretebilecek bir ortamın olması hep önceliklerim arasında idi."

Akhisar Belediyespor'da böyle bir ortamın kendilerine sağlanabileceğini gördüklerini ve buna inandıklarını dile getiren Akçay, "Onun içinde çok kısa bir zamanda bu anlaşmamızı sağladık. Takım üzerinde kabaca bir incelemede bulundum. Beyin fırtınası istatistik ve değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki ayın içerisinde ekibimle Akhisar'da başlayacağımız çalışmalarla sezon açılışına kadar olan sürede hem takım görüntüsünü hem de transfer politikasını değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

-Eski talebeleriyle yeniden çalışacak

Akçay, Mehmet Akyüz ve kaleci Oğuz ile tekrar çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. 

Her iki futbolcunun da karakter ve futbola yatkınlık açısından futbola değer katan oyuncular olduğunu anlatan Akçay, şöyle konuştu: 

''Bu yıl, her ikisinin performansına baktığınızda Mehmet, 8 veya 9 gol atmış, 15'in üzerinde maç oynamış. Oğuz ise Türkiye Kupası dahil 30'un üzerinde maç oynamış. Kaleci olarak çok güven veren, dengeli bir kaleci. Her ikisi de bu yıl çok başarılı bir sezon geçirmiş. Onlarla çalışmak, bir arada olmak benim için de güzel bir duygu.''