Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur’unda Balıkesirspor’a 3-1 mağlup olan Trabzonspor’da, deplasman kabusu devam etti. Evinde oynadığı son 3 maçı kazanan bordo-mavililer, bu maçlar sonrası dış sahada oynadığı ilk maçı kaybederek hayal kırıklığı yaşattı.

Türkiye Kupası’nda bugüne dek 14 kez final oynayarak 8 kez kupayı müzesine götürme başarısı gösteren Karadeniz ekibi, bu kez kupaya erken veda etti. Kadroda değişiklik yaparak rakibinin karşısına farklı bir anlayışla çıkan teknik direktör Mustafa Akçay’ın planı tutmadı. Evinde oynadığı son 3 maçı kazanan Karadeniz ekibi, çıktığı ilk deplasman maçını kaybederek dış saha kabusunu sürdürdü. Son 3 maçta evinde Eskişehirspor’u 1-0, Apollon Limassol’u 4-2 ve son olarak Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup eden bordo-mavililerin, üst üste aldığı galibiyetler sonrası PTT. 1 Lig’in flaş takımlarında Balıkesirspor’a 3-1 mağlup olması camiada hayal kırıklığı yaşattı.

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde ve Spor Toto Süper Lig’de yoluna emin adımlarla devam ederken, Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda etmesi keyifleri kaçırdı. İç sahada oynadığı maçlarda başarılı sonuçlar alan Karadeniz ekibi, dış saha istatistiklerini düzeltemedi. Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı dış saha maçlarında başarılı olurken, Türkiye’de oynadığı maçlara ise bu başarısını gösteremedi. Bordo-mavili takım deplasmanda oynadığı 12 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Deplasmanda attığı 14 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü.

İŞTE O MAÇLAR

Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçları şöyle:

Dery City-Trabzonspor: 0-3

Dinama Minsk-Trabzonspor: 0-1

Beşiktaş-Trabzonspor: 2-0

Kukesi-Trabzonspor: 0-2

Akhisar Belediyespor-Trabzonspor: 3-0

Apollon Limassol-Trabzonspor: 1-2

Kayserispor-Trabzonspor: 0-1

Fenerbahçe-Trabzonspor: 0-0

Kasımpaşa-Trabzonspor: 3-2

Legia Warszawa-Trabzonspor: 0-2

Gençlerbirliği-Trabzonspor: 3-2

Balıkesirspor-Trabzonspor: 3-1