Trabzonspor’un canı hakem hataları nedeniyle yanmaya devam ediyor. Bordo-Mavililerin sezon içerisinde bir çok penaltısını vermeyen hakemler, Trabzonspor aleyhine olan penaltılara ise hiç çekinmeden düdük çalıyor. 

Bu olayın son örneği ise iki penaltı ile 2-2 biten Eskişehir – Trabzonspor maçı. Ancak bu maçta dikkat çeken başka bir ayrıntı ise gözlemci Metin Tokat ile hakem Serkan Tokat’ın akrabalığı… Bu duruma kılıf uydurmaya çalışan İstanbul basını ise gözlemci Metin Tokat ile 6. Hakem Serkan Tokat’ın Trabzonpor’un 1-0 kazandığı Kayserispor maçını örnek göstermesi. 

Ancak bu maçta Serkan Tokat’ın Trabzonspor’un aleyhine olan bir faulü vermediği gerekçesi ile gözlemci Metin Tokat tarafından puanının düşürüldüğü konusunu sayfalarına taşıyan İstanbul Basını resmen eyyamcılık yapıyor. 

Trabzonspor’un yaptığı normal bir faulü görmediği için gözlemci akrabası Metin Tokat tarafından cezalandırılan Serkan Tokat, bu noktada iyi bir ders almış olacak ki Trabzonspor’un aleyhine olun durumları haksız bir şekilde de olsa hemen görmeye başladı..

Metin Tokat’ta hatırlanacağı üzere görev yaptığı sürede Trabzonspor aleyhine verdiği kararlarla tanınıyordu. 

Hatta Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, “1996’da Metin tokat, 2014’de Serkan Tokat bize çelme takıyor.  Kadir’in yaptığı Penaltı ama Zeki’nin hareketi asla benim için penaltı değil. Karabük ve Elazığ maçlarında kale çizgisinde olan hakemler penaltımızı görmüyorsa burada art niyet olduğunu düşünüyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim