1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay Torku Konyaspor galibiyetinin ardından, kora kor mücadeleyle galibiyete ulaştıklarını söyledi.
 
Akçay, "İstikrarlı bir takıma karşı oynadık. Orta saha presiyle oynayan, hızlı kenar oyuncuları olan bir takımdı. Daha önceki analizlerimizde işimizin çok zor olacağı görülüyordu. İlk yarı Torku Konyaspor bize oyununu kabul ettirdi. İkinci yarı presi açtık, kora kor mücadeledeki disiplinimiz bize galibiyeti getirdi. Umarım bu kupa maçlarına ve önümüzdeki lig maçlarına olumlu yansır" şeklinde konuştu.

1461 Trabzon futbolcularından Sercan Kaya, "Maçın başında bulduğumuz gol geriye yaslanmamıza neden oldu. Haftada 3 maç oynama geleneğine alışmaya çalışıyoruz. İlk yarı golden sonra baskı yedik, ikinci yarı bu baskıyı aşarak golleri bulduk. Kendimize güveniyoruz" derken Caner Osmanpaşa da, "Oyuna iyi başladık, golü de bulduk. İkinci yarı oyuna daha iyi başladık. İlk yarı oyun üstünlüğü Torku Konyaspor'daydı. Bizde bulduğumuz pozisyonları değerlendirdik. Zorlu bir deplasmandan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz" diye konuştu.