Trabzonspor’un çok büyük bir sosyolojik olgu ve çok büyük bir camia olduğunu, çok büyük başarılara imza atığını söyleyen Özak sözlerine şöyle devam etti.
 
“Şöyle bir düşünün 70’li yıllarda Trabzon’da genelde 200 bin nüfus vardı bu zaman lige çıkmış 10 milyon İstanbul’a karşı mücadele etmiş, bu mücadelesinde hiç hukuk dışılık yok, ahlak dışı bir şey yok, yani şike yok teşvik yok 6 defa şampiyon olmuş ve birkaç defada şampiyonluğu maalesef bu dediğimiz yanlışlarla elinden alınmış. Bunları ispatladık ispatlayabiliriz ama maalesef bazılarını ispatlayamıyoruz.
 
Bu dönem bir travma yaşadık bunu artık hukuka bırakmak lazım ve takipçi olmak lazım ama ben şunu söyleyeyim tabii ki yönetimler Trabzonspor’un menfaati için geliyorlar, iyi icraatlar yapmak istiyorlar, başarılı olmak istiyorlar bu yönetim kurulumuzda böyle gelmişti.’
 
Meclis’te söyledim
‘İlk dönem gerçekten çok güzel işler oldu. Borsa’dan kurtulduk, bana göre 2010-11 sezonunda şampiyon olduk, onun dışında Türkiye’de şike ve teşviğe 90 yıldır biliyorsunuz hiçbir ceza yoktu, bunu yine Trabzon’dan, Trabzonspor’dan yetişen bir eski futbolcu Faruk Özak milletvekili oldu, bakan oldu geldi mecliste şunu söyledi: “Şike ve teşvik ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur ve bunu biz adli cezaya çevirelim.”
 
Allah nasip etti adli cezaya çevirdik ve sonra teknik takiple şike ve teşvik yapanlar yakalandı ve ondan sonra Trabzonspor’u UEFA benim şampiyonun sensin diyerek ilk defa şampiyonlar ligi’ne çağırdı. Trabzonspor 50 milyondan fazla para aldı ve bu işi yapanlarda cezalandırıldı.’
 
Yargıtay verecek
Türkiye’de hukuk işlemeye başladığını ifade eden eski Bakan, “Daha sonra Kupa konularını biz işlemeye başladık, kupa konusu gerçekten hakkımız onun peşinde gidiyoruz, gideceğiz inşallah Yargıtay’ın vereceği karardan sonrada bunun takipçisi olacağız.
 
Ama sonra bir yanlış yapmaya başladık, kadromuz zayıflamaya başladı, maalesef bazı oyuncuların bonservisleri 5 yıl olunca doldu serbest kaldılar, anlaşma uzatılamadı. Mesela ben bunu 96 yılında başarabilmiştim. Abdullah’ın, Ogün’ün, Hami’nin, Tolunay’ın, Ünal’ın, Orhan’ın mukaveleleri bitmiş olmasına rağmen onlarla oturduk konuştuk ve bunu uzatabilmiştik.’
 
Gidenin yeri boş kaldı
‘Bu dönemde arkadaşlar bunu başaramadılar, olabilir. Ama bir başka şeyi başaramadık giden oyuncuların yerine iyi oyuncular alamadık Umut’da gidince ve alınan yabancı oyuncu sayısı çok artınca bir problem oldu.
 
Türkiye ve Dünyanın sayılı hocalarından biri olan Trabzon’umuzun evladı Şenol Güneş geldi, o dönemde de sıkıntılar yaşandı ve maalesef bir türlü oyun tutturamadık.
 
Gelinen noktada Trabzonspor hiç birimizin arzu ettiği konumda olmadı, arzu ettiğimiz oyunu oynamadı ve arzu ettiğimiz puana ulaşamadı.”