Fatih Altaylı, Galatasaray'ın 1-0 yenildiği Trabzonspor maçı için, teknik direktör Ersun Yanal'ın Anadolu'da çalışırken sezonda 6 maça odaklandığını ve aynı galibiyeti Fenerbahçe ile Beşiktaş karşısında da alabileceğini söyledi.

İşte Fatih Altaylı'nın olay yaratan sözleri...

"Riekerink'in büyük maçların teknik direktörü olmadığının, Riekerink'in bir teknik adam olmadığını, Riekerink'in iyi bir ilkokul öğretmeni olabileceğini ama buralarda yetersiz kalacağını söylemiş biri olarak şunu da söylemem lazım; Trabzonspor bizi yenebilir. Geçen hafta söyledim; Trabzonspor, Galatasaray maçında bu sezon hiç oynamadığı kadar iyi bir top oynayacak, ya 1 puan alacak, ya 3 puan alacak diye."

"Hatta dedim ki; Ersun Yanal'ı biz tanıyoruz kardeşim. Ersun Yanal'ın ne olduğunu biliyoruz. O, Anadolu takımlarında çalışırken senede 6 maça odaklanır. İçeride-dışarıda 'Üç Büyükler'le oynayacağı maçlara... Neden çünkü medyanın gözü oradadır. Ersun Yanal gibi hocalar, geçmişte Güvenç Kurtar vardı mesela. Bu tip teknik direktörler böyle maçlara kilitlenirler. İstanbul medyası oradadır, bütün Türkiye'nin gözü oradadır. Bunlar egosantrik teknik direktörler olduğu için kendilerini dev aynasında gördükleri için 'Ben Galatasaray'ı yendim' derler. Galatasaray'ı yendin ama Antalya'dan 5 yedin, mesela yani. Buna bakmaz bunlar, büyük maçlara bakarlar. Bunu negatif bir şey olarak söylemiyorum, kitleneceğini biliyordum. Ersun Yanal bunu Fenerbahçe'ye de, Beşiktaş'a da yapabilir."