Trabzonspor taraftarının unutamadığı isimler arasında yer alan eski gol kralı Fatih Tekke, Tümhaber'e konuşarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Fatih Tekke'nin o çok konuşulacak röportajı;

Trabzon camiasını en iyi bilen insanlardansınız. Trabzonspor'da bu yıl hangi yanlışlar yapıldı?

Bir kere Trabzonspor'un içinde bulunduğu bu durumun baş sorumlusu başkan ve yönetimdir. Yaptıkları transferlerin hemen hemen hepsi yanlış. Trabzon, zamanı ve parayı iyi kullanamadı. 3 yıl önce şampiyon kadro kurarken bu kadro yapısını koruyamadı. Bu dibe vurma sürecini daha önceden Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerimizde yaşamıştı, Trabzonspor'da böyle bir sürecin içinde.

''Tolunay Kafkas'ta bu futbolcularla başarılı olamaz''

Tolunay Kafkas'ı görevin başına getirdiler fakat Trabzonspor'un o kadar kötü kadrosu var ki Tolunay Kafkas değil hangi hoca gelirse gelsin başarısız olur. Milli maç arasını iyi geçirdiklerini zannediyorum. Oynayacakları Antalya maçını kazanacaklarını umuyorum.

Milli takımda Burak Yılmazla beraber Arda Turan Selçuk İnan Alper Potuk gibi yıldız futbolcularımız var. Sizin bu futbolcular için bakış açınız nedir?

Burak Yılmaz gol atıyor, tabelayı değiştiriyor, takımına büyük katkı sağlıyor ama daha öğrenmesi gereken şeyler var. Burak gerçekten önemli bir futbolcu fakat eksikleri var ve bu eksiklerini çalışarak kapatması lazım. Performans olarak son yıllarda tavan yapmış bir oyuncu. Milli Takım'da yıldız futbolcu dersen; bana göre yıldız oyuncu yok, yıldız adayı olabilecek oyuncu var dersek daha normal olur. Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Alper Potuk işte tasvir ettiğim gibi yıldız adayı olabilecek futbolcular. Türkiye'nin en büyük yıldız oyuncusu Emre Belözoğlu'dur.

Son oynanan Macaristan maçı ile Milli Takımımıza bakış açınız nedir? Başarısızlığın nedeni ya da nedenleri nelerdir?

''Adaletin olmadığı yerde başarı da olmaz''

Milli takım forması futbolculara hangi kritere göre veriliyor önce buna bakmak lazım. Bunun bir ölçütü yok. Mesela Milli Takıma oyuncu alacaksınız, neye göre alacaksınız? İsim olan oyuncu mu? Forma rengine göre seçilen oyuncu mu? Performansı iyi olan oyuncu mu?

Bana göre bunların içinde ağır basan, Milli takımda forma rengine göre olan oyuncu seçimdir. Tecrübesiz ve genç oyuncular büyük maçları kaldıramazlar. Kritik ve hayati derecede önemli olan maçlar tecrübe ister. Milli takıma baktığınız zaman ben size 10 tane oyuncu sayarım şu an sırtına formayı giymeyi hak eden, tecrübeli krampon ama bunların hiç biri yok.

Şimdiki futbolcu kardeşlerimi de suçlamak istemiyorum, bu kadro ileride büyük başarılara imza atabilir fakat önemli olan doğru zamanda doğru kişileri Milli takımda buluşturup o sinerjiyi yakalamak.

''Milli Takımda bir oyuncu sakatlandığı zaman İstanbul takımlarından futbolcu çağırılması bana göre çok yanlış bir tercih''

Gökhan Zan neye göre seçildi Milli takıma. Bana göre Gökhan'dan da Toraman'dan da daha iyi olup Milli Takım kadrosuna çağırılmayı bekleyen futbolcularımız var.Fakat başta da söylediğim gibi İstanbul takımlarından futbolcu seçip Milli formayı onlara vermek Türkiye'de kanun gibi görülüyor.

İtalya Milli takımına baktınız mı?

İtalya Milli Takımı'na bir göz atın hemen hemen bütün İtalyan futbolcular bir kere de olsa o milli takım formasını mutlaka giyiyor. Ben Zenit'te UEFA kupası ve Süper Kupa kaldırdım.UEFA'nın resmi sitesinde o akşamın en iyi futbolcusu seçildim ama Milli Takıma seçilmedim.

Abdullah Avcı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Abdullah Avcı'nın taktik teknik bilgisine bir şey diyemem fakat Abdullah Avcı'nın bir duruşu yok. Milli Takım hocalığını kaldıracak ağırlığı kendisinde göremiyorum. Abdullah Avcı'nın futbolculuk kariyeri iyi olmadığı için Milli Takım'da oynayan futbolcuların kariyerleri altında eziliyor diyebilirim.

Bugün Abdullah Avcı istifa etse milli takımımızın başına geçebilecek Türk Teknik adam kim olabilir?

Bana göre Ertuğrul Sağlam bu görev için yeterli. Anadolu takımını şampiyon yapması Milli Takım için bence en önemli ve geçerli sayılabilecek bir kriter.

''Ronaldo'nun oynaması G.Saray için bir avantaj''

R.Madrid kadro yapısına bakıldığında, o takımın yıldız oyuncusu Ronaldo değil, Mesut Özil'dir. Ronaldo takım oyuncusu değil, bencil ve yalnızca ''Ben'' diyen bir karakter. Ronaldo olmasa R.Madrid'te Mesut'un performansı iki kat daha fazla artar. Fenerbahçe'ye geçersek, Fenerbahçe'nin tabiki turu geçme şansı Galatasaray'dan fazladır.

Peki bu yıl şampiyon kim olur?

Galatasaray kağıt üzerinde 4 puan farkla Fenerbahçe'nin önünde ama Fenerbahçe şampiyonluk yarışında bana göre daha avantajlı durumda. Galatasaray şampiyonlar ligi performansını ligde gösterseydi rahat rahat ipi göğüslerdi diyebiliriz fakat o performansı görmek imkansız bunun için Fenerbahçe şampiyonluk yarışında geriden gelme avantajıyla daha şanslı.

Editör: TE Bilişim