Trabzonspor, yarın sahasında konuk edeceği Fenerbahçe'yi mağlup ederek, şampiyonluk parolası ile başladığı sezonda moral bulmak istiyor. 

Spor Toto Süper Ligi'nin 2'nci haftasında yarın akşam ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe'yi konuk edecek olan bordo mavililerde Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz'ın sakatlıkları devam ederken, Bosingwa ve Cardozo'nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Fenerbahçe ile oynadığı son 10 maçta galip gelemeyen Trabzonspor, eksiklerine rağmen bu maçı kazanarak hem rakibi karşısındaki kötü gidişine son vermek istiyor, hem de şampiyonluk parolası ile başladığı sezonda moral bulmaya amaçlıyor.

YATABARE VE WARİS İLK 11'DE

Oyuncularını Fenerbahçe maçına galibiyet parolası ile hazırlayan teknik direktör Vahid Halilhodzic, orta sahayı kalabalık tutup, etkili hücum silahları ile gol bulmaya çalışacak. Son yapılan antrenmanda da futbolcularına rakibin güçlü ve eksik yönlerini anlatan Halilhodzic'in yeni transferler Yatabare ve Waris'i ilk 11'de oynatmayı planladığı öğrenildi. Yerli oyuncular konusunda birbirine yakın perfornmansları nedeniyle tercih yapmakta zorlanan Halilhodzic, Fenerbahçe'nin etkili silahlarını presle durdurmayı hedefliyor. Bu arada Trabzonspor yönetiminin ise Fenerbahçe maçının kazanılması durumunda futbolcuları ödüllendirmeyi planladığı öğrenildi.

WARİS: "SAVAŞMAYA HAZIRIM"

Trabzonspor ile birlikte ilk antrenmanına çıkan yeni transfer Majeed Waris, taraftarların yüreğine su serpti. Bordo-mavili forma için savaşmaya hazır olduğunu söyleyen Waris,

"Çok kaliteli isimlerden oluşan bir takıma geldim. Şehre geldiğim günden itibaren benimle yakından ilgilenen herkese, bana, 'Hoş geldin' diyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ilgiye layık olmaya çalışacağım. Trabzonspor'un bu yıl ki hedeflerini çok iyi biliyorum ve bu hedeflere ulaşmada ben üzerime düşen her şeyi yapacağım" dedi.

ONUR: "DESTEKLERİ İÇİN TÜM CAMİAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İzlanda karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından ağır eleştirilere maruz kalan kaptan Onur Recep Kıvrak, destekleri için tüm camiaya teşekkür etti. Birçok kişinin kendisini arayarak sahip çıktığını belirten Onur, Fenerbahçe maçını kazanmak için gerekeni yapacaklarını söyledi. Onur, bu sezonki hedeflerine ulaşma adına Fenerbahçe maçını kazanmaları gerektiğini belirterek, "Umarım hocamızın bizden istediklerini sahaya yansıtırız ve gülen taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı. 

SADIKLAR: "20 BİN SEYİRCİ BEKLİYORUZ"

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Köksal Sadıklar da, Fenerbahçe maçında taraftarların desteğine çok ihtiyaç duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 25 bin civarı Passolig kartı aldı taraftarlarımız. Bunların en az 20 bininin maça gelmesini bekliyoruz. Böylelikle stadımızın çok büyük bir bölümü dolacak ve Fenerbahçe karşısında 12'nci adamımızın desteğini tamamen arkamıza alacağız. Taraftarlarımız bu maçta sadece takımı destekleyecekler. 90 dakika sonunda da futbolcularımızın onlara güzel bir galibiyet armağan edeceğine inanıyoruz."

Trabzonspor'DAN TARAFTARLARA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Trabzonspor kulübünden Fenerbahçe ile oynanacak müsabaka öncesi taraftarlara yönelik bir duyuru yapıldı. Kulübün internet sitesi aracılığıyla yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır.  Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."

Trabzonspor'UN Fenerbahçe MAÇI MUHTEMEL 11'İ ŞU ŞEKİLDE

Onur– Salih, Mustafa Akbaş, Belkalem, Musa, Medjani, Sefa, Constant, Mehmet, Waris, Yatabare

SAKAT: Bosingwa, Mustafa, Aykut, Özer, Deniz Yılmaz

CEZALI: Yok
Editör: TE Bilişim