Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; Türk spor kamuoyu, son günlerde Spor Toto Süper Lig’de transfer döneminde Trabzonspor'un yaptığı transferleri konuşuyor. Ara transfer döneminde de Erkan Zengin'i renklerine bağlamak isteyen Trabzonspor, Eskişehirspor Kulübü’yle 2 milyon 250 bin Euro karşılığında anlaşma sağlayan ve bonservis konusunu çözen Bordo-Mavili yönetim, İsveç’te bulunan Erkan’ı Trabzon’a özel uçakla getirmeyi düşünüyor. Trabzonspor'un yaptığı transferlere ilişkin bazı kesimlerin yaptığı açıklamalar kişi karşısındaki kendisi gibi sanır türünden.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun Antalya’nın Belek beldesindeki kampta düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor’un yaptığı transferlerin kaynağıyla ilgili soruya verdiği cevapta

"- Valla akla gelen iki şey var. Ya gömü buldular, ya da borç alıyorlar. Ben başka türlü yakıştırma yapamam. Biz hesap ediyoruz, para veremiyoruz.

- Biz de yaptık transfer. 13 milyon Euro’ya Emenike’yi aldık. Ama siz bana bir oyuncu hediye ederseniz hayır diyemem. Belki de biri de Trabzonspor’a hediye ediyor." dediği basına yansıdı.

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; F.Bahçeli yönetici bilmeli ki; Trabzonspor bulunduğu kentin konumu itibari ile şehirde gömü olması ve kulüp yöneticilerinin de bulması mümkün değil. Gömü veya kaynağı belli olmayan bir durum var ise iddia sahipleri onu önce kendi bünyelerinde aramalı. Yoksa F.bahçeli yönetici "kişi karşısındakini kendisi gibi sanır" deyiminde olduğu gibi başkalarını da öyle mi sanıyor?

Hikaye bildik;

Oturmuş dolma yiyen iki kör arkadaştan biri diğerine: "Dolmaları ikişer ikişer yutma boğulursun" demiş. Arkadaş şaşırmış: "Nereden anladın öyle yediğimi yoksa sen görüyor musun?" Cevap: "Çünkü ben de öyle yiyorum."

Bu örnekten hareket ile Trabzonspor'un transferleriyle ilgili konuşan rakip kulüp yöneticileri önce kendilerine bakmalı.

Zira bordo mavili ekip, bu sezon (ara transfer dönemi hariç) toplam 28,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Süper Lig'de en fazla para harcayan kulüp oldu ama bu transferleri yaparken borcuda tavan yaptı. Yapılan transferler borcun artmasında etkili olmuştur. Kadrosunu güçlendirmek için tahminen 100 milyonu lirayı aşkın borçlanarak, kulübün borcunun 27O milyona ulaştığı hemen hemen herkesçe bilinmektedir. Yani F.BAHÇE Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu' nun kinayeli bir şekilde ima ettiği gibi gömü falan bulmamıştır.

Ancak Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu' geçmiş transfer dönemlerinde en çok para harcayan kulübün kendileri olduğunu bilmiyor mu? Fenerbahçe Yönetimi, kulüp tarihinin en yüksek transfer harcamasını yaptığı geçmiş sezonlara bakılmalı.

Örneğin 2009 sezonunda Sarı lacivertli kulüp Mehmet Topuz'a 9, Cristian'a 7, Andre Santos'a 5, Özer Hurmacı'ya 4.2 ve Bilica'ya 2.5 milyon euroya kendilerini Fenerli yapan sözleşmelere imza attırmıştır.

Ayrıca 1998-199'da 20.5 milyon euro, 2000-2001'de 21 milyon euro ve 2006-2007'de 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyen sarı-lacivertliler, 21 son 2 ayda ise 27.7 milyon euroluk transfer gerçekleştirerek, kendi rekorlarını kırdıkları bilinen bir gerçektir.

Sadece Güiza için 14 milyon euro ödeyen Fenerbahçe Kadıköy'de gömü mü bulmuştur?

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç; Birde "Bizim her şeyimiz doğru ve düzgün” diyenlere sormak lazım başkan ve yöneticileriniz mahkeme de hangi suçtan yargılanıyorsunuz? Ayrıca kim düzgün kim değil adliye kayıtlarında var.

Bir diğer hususta, Trabzonspor ayıp etmiyor hakkını arıyor, şayet ayıp eden varsa önce kendilerine ve kulüplerine bakmalı.