Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yeni transferlerin takıma geç katılması ve yaşanan sakatlıklar nedeniyle kafasındaki oyun şablonunu takıma oturtmakta zorlansa da , bordo-mavililerin ezeli rakibi geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe'yi kafasında bitirdi.

Spor Toto Süper Liginin 2014-15 sezonunun başladığı günlerde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki oynanacak olan zorlu karşılaşmanın ligin hemen başına denk gelmesi Karadeniz ekibinde ayrı bir heyecana yol açtı. Ligin henüz başı olmasına rağmen bordo-mavililer bir sezonu etkileyecek düşüncesiyle maçın havasına girmiş durumda. Teknik direktör Vahid Halilhodzic, yönetim bazında ve şehirde yaşanan gelişmelerin farkında olmasına rağmen kendine has üslubu olan soğukkanlı tutumundan vazgeçmiyor. Takımı da bu yönde hazırlayan Boşnak çalıştırıcı, Kayseri Erciyespor maçı sonrası Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalktı. Sarı-lacivertli takımı da kendi takımı gibi tanıyıp benimseyen tecrübeli teknik adam rakibi devirmenin planlarını kafasında kurdu.

FENERBAHÇE'NİN EKSİKLERİNİ İYİ BİLİYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, milli takım kamplarında bulunan oyuncularına sakat oyuncularının da katılmasıyla birlikte rakibi karşısında sahaya süreceği 11 konusunda sıkıntı yaşasa da, elindeki alternatifli kadroyu en iyi şekilde kullanmayı amaçlıyor. Fenerbahçe'nin eksiklerini tespit eden ve bu eksiklerin üzerine nasıl ve hangi oyuncularla gitmesi gerektiğini iyi analiz eden Halilhodzic, oyuncularını, Emre Belözoğlu ve Raul Meireles'in tahrikleri konusunda uyardı.

FENERBAHÇE'YE KARŞI SAVAŞÇI BİR TAKTİK HAZIRLANDI
Boşnak çalıştırıcı, ezeli rakipleri Fenerbahçe karşısına sahaya savaşçı bir taktikle çıkmayı planlıyor. Cardozo ve Deniz'in sakat olması Waris ve Yatabare'nin takıma yeni katılmalarından dolayı forvet hattında sıkıntı yaşayan deneyimli teknik adam, yeni bir takım kurmanın sancılarını yaşamasına rağmen, taraftarların dört gözle beklediği Fenerbahçe maçında sahaya savaşçı bir kadro sürmenin hesaplarını yapıyor. Fenerbahçe'nin uyumlu, hırslı ve çok koşan bir takım olduğunu dikkate alan Boşnak çalıştırıcı sarı-lacivertli takım kadar koşan, hırslı ve savaşçı bir takım ile sahaya çıkarak rakibini Avni Aker'de devirmek istiyor.

TRABZONSPOR İÇİN FENERBAHÇE MAÇI KRİTİK BİR VİRAJ
Bordo-mavili takımın tecrübeli teknik adamı Halilhodzic, takımın ve camianın güven kazanması ve moral bulması adına Fenerbahçe maçına büyük bir önem veriyor. Önlerindeki maçları kazandıkça takımın daha iyi oturacağını ve güven kazanarak yollarına devam edebileceklerine vurgu yapan Boşnak çalıştırıcı, bu nedenle Fenerbahçe maçını kritik bir viraj olarak görüyor. Camianın yeniden toparlanması ve kenetlenmesi için ezeli rakipleriyle oynayacakları maçın önemini bilen Boşnak hoca, takımı da bu yönde motive ediyor. Halilhodzic, her ne kadar takımın hazır olmamasına rağmen Fenerbahçe maçını kazanmak adına büyük bir çaba harcıyor.

ONUR TAKIMA HIRS KATTI
Yaptığı flaş transferlerle yeni sezona çok iddialı ve hırslı hazırlanan Karadeniz ekibinde takım kaptanı Onur'a, İzlanda maçı sonra yapılan eleştiriler bordo-mavililerin hırsına hırs katmış durumda. Başta teknik ekip ve takım arkadaşlarının desteğini alan milli kaleci Fenerbahçe maçını iple çekiyor. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in de, düzenlediği basın toplantısında Onur hakkında yaptığı açıklamalar ve ona olan güvenini yinelemesi takıma ayrı bir motivasyon katmış durumda.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KAMP KURDU
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da iki gün önceden şehre gelerek Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kamp kurdu. Cezası nedeniyle müsabakayı yerinden izlemeyecek olan Hacıosmanoğlu, takımla bir araya gelerek Fenerbahçe karşılaşmasının camia için ne anlama geldiğini özellikle takıma katılan yeni isimlere anlattı. Futbolculardan üzerine düşen görevi yerine getirmesini isteyen Hacıosmanoğlu, bu maçı kazanmak için herkesin varını yoğunu ortaya koymasını istedi. Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile de bir araya gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik ekibe ve takıma olan güvenini yineledi.