Trabzonspor’da bütün camia Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Vahid Halilhodzic de özel olarak yardımcılarıyla Sarı-Lacivertliler’in hassas noktasını belirlemek için harekete geçti. İdmanlardan sonra antrenörlerle birlikte Fenerbahçe’nin maç kasetlerini izleyen ve bol bol not tutan Bosnalı çalıştırıcı, yakın çevresine, “Fenerbahçe maçlarının bu kulübe daha önce gelmiş birisi olarak ne anlam taşıdığını biliyorum. Fenerbahçe derbilerinde oluşan havanın ve gerilimin Trabzonspor’a çok da olumlu yansıdığı söylenemez. Fenerbahçe karşısında akıllı ve savaşarak oynamalıyız” dediği öğrenildi. Yapılan transferlere de değindiği ileri sürülen deneyimli teknik adamın, “Bu takviyeleri tek başıma yapmadım. Zaten ihtiyaç olmasaydı yönetim de böyle bir sorumluluğun altına girmezdi. Onların da bu tarz bir ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bazı oyuncular için vakit olarak geç kaldık ama sonunda transfer edildi” ifadelerini kullandığı belirtildi.

‘Alışılmışın dışındayız’

Gelen futbolcuların Trabzonspor’a uzun süre hizmet edeceğini söyleyen Halilhodzic’in, “Bazı isimler ülkeleri için kampta bulunuyor. O yüzden alternatifi bol bir kadro kurduk. Geleceği düşünmek çok önemli. Her antrenör bilir bunu. Biz de alışılmışın dışında bir çalışma yürütüyoruz. Geçen sezonun üstünde bir takım kurduğumuz da bir gerçek. Hem lig hem de Avrupa’da oynadığımız için böyle bir kadro kurduk” dediği kaydedildi.

‘Cardozo’yu istiyorum’

Sakatlığı nedeniyle antrenmanlarda takımdan ayrı olarak çalışan golcü oyuncu Oscar Cardozo’nun Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanıyor. Teknik direktör Halilhodzic’de sağlık kuruluyla yaptığı görüşmede, “Cardozo’yu Fenerbahçe maçında istiyorum” diyerek bu konuda gerekenin yapılmasını istedi. Bu arada Paraguaylı futbolcunun sağ arka adalesindeki çekmenin büyük oranda iyileştiği ve Fenerbahçe maçına rahat bir şekilde yetişebileceği öğrenildi.